Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
A témakörből


Kevesebb, de kritikus tömeg
Kerékpárút... hálózat?
Critical Mass Szegeden
Critical Mass 2006 Szeged
Szegedi séta
Gurulj kerekeken Szegeden: görkorcsolya, gördeszka
Utolsó 7 beszólás


Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
Magántanár
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Jelenlévők
Belépettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
Iranyito
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkőzései
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
Néhány további témakör
Közlekedés: Motorizált
Közlekedés: Önerős
Közlekedés: Közlekedés még
Kultúra: Zene
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Filmek
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Jól-lét: Orvoslás
Jól-lét: Jól-lét még
FÓRUM FÓRUM

Kezdőoldal | Szálkövetett nézet | Súgó
Keresés:
Aktív témák az utolsó
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti - a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra teheti
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Közlekedés Önerős Kerékpárút... hálózat?
|< Kezdő < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >|
Szerző Hozzászólás
Vandor

2005-04-06 08:50 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
kozlekedo
Én nem köszönöm meg senkinek! Inkább szégyelje magát az a közterületek fenntartásáért felelős városi alkalmazott, hogy majd egy hónapig rossz helyen hagyta a virágládát. Mintha arra játszottak volna, hátha a Délmagyarral közösen tovább lehet dagasztani a "Mit akarnak ezek a kerékpárosok megint?!" című botrányt. Nekem ez a botrány! Ha valaki nálunk, otthon az ajtó közepén hagyja a cipőjét, akkor azt a helyére teszem. Ehhez nem kell szakértelem, csak egy átlagos háziasszony józan esze.
Még egy megjegyzés. Bármilyen jó és korszerű beruházást egy szakmaidegen, slendrián üzemeltető 2 nap alatt le tud járatni. Hiába csinálnak számítógépes modellezést, vonnak be külföldi szakembereket, ha az üzemeltetés a boldog `60-as években szédeleg.
kozlekedo
2004-11-29 08:36 (Előzmény: ifj. Nagy Gábor, 2004-11-18 23:13)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Székely László
Romló állapotok az Árpád téren:
http://bicikliut.fw.hu/
Székely László at http://
2004-11-27 11:46 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
ifj. Nagy Gábor
Ma láttam, hogy a Kígyó utcánál visszatették középre a virágládát!

Nem tudom, kinek kell megköszönni, de ezúton megteszem!

A Délmagyar olvasói oldalán volt ma egy elég korrekt cikk a kerékpárosokról (és gyalogosokról). A képi illusztrációs gyakorlattal továbbra sem értek igazán egyet, de az adott kép tényleg két szabálytalan kerékpáros is rögzít. Éppen a fent említett kereszteződésben.
2004-11-18 23:13 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
ifj. Nagy Gábor
Az elmúlt időszakban (részemről) sokminden összegyűlt kerékpáros témában, ezeket szeretném megosztani veletek:

A sziksósfürdői kerékpárúton általam nem ismert konstrukcióban kijavították az 50-es km-szelvénynél található gödröt (szegedvaros.hu hibalista: 36-os hiba), ill. a Szilva utca sarkánál lévőt (28-as számú hiba; itt az aszfaltburkolat a múlt héten még hiányzott). Az István és Tas utca közötti igen keskeny kerékpárutat az úttest felőli oldalon járólapokkal kiszélesítették, így könnyebb a kitérés. (Talán még emlékeznek rá néhányan, eredetileg az a rész egyirányú volt, a Sziksós felé haladók a fal melletti, alapból keskeny járdán kaptak egy 50-60 centis részt.)

Viszont a Negyvennyolcas utca torkolata előtt (33-as hiba) a fák által megemelt burkolaton csak gányolás történt, ugyanis az, hogy a burkolat függőlegesen vagy 70 fokos szögben emelkedik, nem különösebben tér el hatásában, ha 3-4 km/h-nál gyorsabban megyünk...

----------

A kerékpárútra oszlopot témában én a régebbivel jártam meg (a ligetben), még októberben. Egy erősen vizes-faleveles napon ugyanis nem tudtam bevenni a kanyart lefelé menet és (szerencsére csak kis sebességgel) - két és fél év után először - nekiütköztem a kandelábernek. A biciklinek nem lett baja, én is csak nyolc napon belül gyógyuló kisebb fájdalmat "szereztem be".

A tegnapi eset fordított, az anyagi kár mintegy 1500-2000 Ft. Egy ujjnyi vastag faág bekeveredett az első kerék küllői közé, és a sárvédőtartó pálcát a villáig felnyomva sz@rrá törte az alsó befogási pont környékét, mivel a műanyag-üvegszálas sárvédő követte a pálcát és majdnem 180 fokkal behajolt...

A dolog iróniája, hogy a nagyobb ágakat előző nap még én magam húztam félre. Amire pedig kíváncsi vagyok, az az, hogy mikor lesz feltakarítva a liget. (Meg arra is, hogy az idők vasfoga által pépesre rágott fősétány-aszfaltot mikor újítják végre fel.)

----------

Megnéztem az új egyetemi könyvtárnál a kerékpártárolókat is. Olyan kis diszkrétek, hogy alig látszanak. :-) Az ilyenekbe én elvből nem teszem be a kereket, bár tervezem duplafalú felni beszerzését, úgy már esetleg. De nemcsak a potenciális nyolcas zavar, hanem a lezárhatatlanság. Mert az első kerék hozzázárása valamihez azért valljuk meg, nem az igazi. Másrészt még ha a vázat is zárom hozzá ehhez, a tároló fémlemezét sokkal hamarabb elvágják, mint az U-lakatomat!!

Kicsivel odébb, az Egyetem utcában viszont lekövezték a biciklitárolót, ez kifejezetten pozitív. (Már ha utána visszateszik a tárolót is és nem más célból történt a burkolatlerakás. :-) )

----------

A pár hónapja indult kerékpáros levelezési listán nemrég érkezett levélből tudtam meg, hogy a Webrádión két kerékpárút elemző cikk is született október végén. Van bennük sok igazság, de néhány épületes marhaság is, utóbbiakból párat idéznék:

A két cikk:

http://www.webradio.hu/hirek.shtml?tabla=szegedihi rek&sorszam=6837
http://www.webradio.hu/hirek.shtml?tabla=szegedihi rek&sorszam=6875

"Utunkat kezdjük Újszegeden, a ligeten átvezető kerékpársávnál. (...) A letört faágakat itt még viszonylag egyszerű kikerülni"

Nekem sajnos nem sikerült... :-(

"Ha már az újszegedi felhajtó sávnál tartunk, a szemből érkező kerékpárosok horror filmbe illő módon tudnak az úttesten közlekedő gépjárművek között a saját sávjukban maradni. Az autósok és a biciklisek sávjai ugyanis egy helyen keresztezik egymást, és ezt sokszor csak az utolsó pillanatban érzékeli a járművezető. Szerencse, hogy halálos baleset nem történt még itt."

Gumicsont... Az észleléshez annyit, hogy a besorolás rendjét jelző tábla nem dísznek van kitéve. A horroról meg annyit, hogy négy-ötszázszor már biztos lementem ott, amióta megvan, volt persze néhány eset, hogy balról előztek meg és utána elég élesen átkanyarodtak a Székely sor felé vezető sávba, ill. a tükörből ugyancsak láttam már néhányszor, hogy eléggé lelassított mögöttem valaki, aztán szépen átkanalazta magát a jobb oldalamra. De a cikk írója vagy közlekedési szituációkat nem látott az utóbbi kb. 20 évben, vagy horrorfilmet... :-)))

"Hasonló veszély leselkedik a kétkerekűekre a másik hídfőnél. Ha ugyanis a bringás egyenesen akar tovább menni, a Híd utca irányába, egy úgynevezett "tele zöld" lámpa segítségével megteheti, amennyiben a jobbra forduló autósok tudomást vesznek róla, és nem hajtanak oldalról belé."

Kissé érthetetlen számomra a dolog, hiszen a kerékpáros a járdán érkezik, ott semmiféle telezöld nincs. Az viszont igaz, hogy az egyenesen haladás veszélyesebb így, mint a sáv járdára rakása előtt volt és ezen szvsz nem fog túl sokat változtatni a továbbépítés sem.

"...Oskola utcai kerékpár szakaszra. Ez egy viszonylag régi kerékpárút, mégis az autósok előszeretettel hajtanak az amúgy sem széles kétirányú sávra. Sőt, van, aki parkolónak használja a leválasztott útszakaszt..."

Egy általános hiba, hogy mindenhol lesávozza a kerékpárutakat, ez a szóhasználati pongyolaság számomra már eleve bulvárossá teszi az egészet. Biztos akad olyan helyzet, hogy itt is parkolnak, de szerintem nagyságrenddel kevesebbszer, mint pl. a Feketesas utcán.

"...a Dugonics tér irányába, ahol a kacifántos körforgalmon átverekedve magát megleli az utat a Fekete Sas utca felé. Itt néhány közlekedési szabálytalanságot óhatatlanul el kell követnie, hogy rá tudjon térni a város legújabb kerékpár útjára, de megéri, mert a Fekete Sas utcán keresztül viszonylag gyorsan elérhetjük az Anna kutat."

Ahol meg sáv van, ott utat ír. Pech... :-))) Érdekelnének azok a szabálytalanságok, szerintem egy darabot sem kell, de hát valamivel biztos fel kellett dobni az írást.

"...a gyalogosok olykor nem találják a saját sávjukat. Kellemetlen találkozások főként a Vár előtt szakaszon jön létre a két lábon, és a két keréken közlekedők között..."

A gyalogosok mentségére szóljon, hogy már évek óta le vannak terelve az útjukról az ásatás miatt.

"„Záróvonal nem kerítés.” Ennek az örökbecsű mondásnak a jegyében a kerékpárosok és gyalogosan rendszeresen „átkalandoznak” a másik sávjába."

A nyelvtani egyeztetésre nem ártana figyelni! Egyébként ez a járdaelrendezés a Novotelnél tényleg jó sz@r, a kerékpárosoknak egy viszonylag egyenes és akadálymentes vonalat kijelöltek, a gyalogosoknak meg maradt a fasorban és buszvárón keresztülgyaloglás... Meg tudom érteni, hogy rámennek a kerékpárútra.

----------

Tegnap közmeghallgatás volt a Szent István tér rekonstrukciójáról. A kerékpáros vonatkozások a következők:

Várhatóan kerékpársáv vezet majd a Kálvin tértől a nagykörútig, a Vidra utcán és a Csongrádi sugárúton. Előbbiről kitiltásra kerül a személygépkocsi-forgalom, csak a troli marad.

Ennek a beruházásnak a pénzéből újítják fel a Petőfi sgt-i kerékpárutat, építik meg a folytatást Szentmihály felé. A "másik oldalról": kerékpárút épül a baktói kiskertektől (Hosszútöltés u.) a Makkosházi körútig. Onnan a Rózsa utcáig a szervízutakra terelik a kerékpárosokat (gondolom mindenfajta burkolatfelújítás nélkül, ahogy az a kijelöléseknél lenni szokott). A Rózsa u. - nagykörút rész most nem épül meg. Korábban két terv is volt (két oldalon két egyirányú kerékpárút majd egy oldalon kétirányú kerékpárút), most (kizárásos alapon) a kerékpársáv maradt, de a közútkezelő (övé ez az útszakasz) nem nagyon hajlik rá...

A Vidra utca - Szent István tér szakasz vagy műkő lesz, vagy aszfalt ez még nem eldöntött.
2004-11-17 21:43 (Előzmény nélküli.)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
ifj. Nagy Gábor
Ez egy tökjó ötlet.

És mint ilyet, nyilván soha nem fogák megvalósítani... :-(
2004-11-10 22:09 (Előzmény: Székely László, 2004-11-10 19:41)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Madzsar

Nyilván a fórumban van a hiba.
2004-11-10 20:47 (Előzmény: Székely László, 2004-11-10 19:41)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Madzsar

Nekem régen is duplázott ha frissítettem.
Ritkán járok erre, így ma ismét elkövettem ezt a "hibát"... :-)

Most kipróbálom, hogy Firefox böngészővel is dupláz-e.
2004-11-10 20:46 (Előzmény: Székely László, 2004-11-10 19:41)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Madzsar

Nekem régen is duplázott ha frissítettem.
Ritkán járok erre, így ma ismét elkövettem ezt a "hibát"... :-)

Most kipróbálom, hogy Firefox böngészővel is dupláz-e.
2004-11-10 20:46 (Előzmény: Székely László, 2004-11-10 19:41)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
Székely László
Rájöttem: ez az átkozott gép akkor dupláz, tripláz, négyláz, ha frissítés gombot nyomok. A kurv@ annyát! Ez szerverhiba, nemdebár? Régen nem csinált ilyet.
Székely László at http://
2004-11-10 19:42 (Előzmény: ifj. Nagy Gábor, 2004-11-08 15:07)
Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!
|< Kezdő < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >|
Közlekedés Önerős Kerékpárút... hálózat?Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow FórumContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player