Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
(MTI) - Az orosz hadiflotta elsüllyesztette két saját hajóját csütörtökre virradóra a Krím félsziget egyik öblének kijáratában, megakadályozva ezzel az ukrán flotta egy részének kifutását a Fekete-tengerre - írta a crime.in.ua nevû ukrán hírportál.
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületébõl adták le lövéseiket
Ukrán válság - Kiszorították az oroszbarát tiltakozókat a Donyeck megyei hivatalból
Ukrán válság - Újra szabad a Krím félszigeten elrabolt határõrtábornok
Ukrán válság - Elrabolták az ukrán határõrség egyik tábornokát a Krím-félszigeten
MTI hírek
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
Ukrán válság - Jacenyuk az orosz erõk visszavonását sürgeti
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének idõpontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Labdarúgó NB I - Szombaton örökrangadó - ELÕZETES
Bûnügy
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Jnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Külföld Külföld
Ukrán válság - Lavrov nem találkozott ukrán kollegájával Párizsban
MTI   2014 March 05, Wednesday  

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem volt hajlandó egy tárgyalóasztalhoz ülni ukrán kollegájával Párizsban, és távozott szerda este a francia külügyminisztérium épületébõl.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem volt hajlandó egy tárgyalóasztalhoz ülni ukrán kollegájával Párizsban, és távozott szerda este a francia külügyminisztérium épületébõl.

Lavrov távozása után az ukrán válság megoldása érdekében folytatódtak az egyeztetések Laurent Fabius hivatalában John Kerry amerikai, Frank-Walter Steinmeier német és William Hague brit külügyminiszterrel, valamint Catherine Ashtonnal, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai fõképviselõjével, akikhez csatlakozott Andrij Descsica ideiglenes ukrán külügyminiszter is. "Megállapodtunk abban, hogy a következõ napokban folytatjuk a tárgyalásokat arról, hogyan lehet rendezni a helyzetet és megoldást találni a válságra" - mondta távozóban az orosz diplomácia vezetõje nyugati kollégaival folytatott megbeszéléseirõl. Hozzátette: "Hosszú tárgyalási napunk volt Ukrajnáról. Mindannyiunkat nyugtalanít, ami ott történik".
   
Amikor az újságírók rákérdeztek arra, hogy találkozott-e ukrán kollégájával, Lavrov annyit mondott: "Ki az? Én nem láttam senkit". Az amerikai és a brit diplomácia egész nap megpróbált nyomás gyakorolni Lavrovra, hogy közvetlenül egyeztessen ukrán kollégájával. Mivel erre már délután sem volt hajlandó, Descsica elõször bejelentette, hogy elutazik, de aztán mégis Párizsban maradt. "Azt hiszem, hogy pozitív irányban haladunk" - mondta az ukrán politikus.
   
Laurent Fabius üdvözölte, hogy az ukrán válság kirobbanása óta most elõször sikerült mindegyik felet összehívni. Erre a Libanont támogató nemzetközi csoport külügyminisztereinek párizsi ülésének alkalmából kerülhetett sor, ahol John Kerry amerikai külügyminiszter elõször találkozott orosz kollégájával azóta, hogy Oroszország ellenõrzése alá vonta a Krím félsziget egy jelentõs részét. "Ez a tárgyalások kezdete. Még nem fejezõdtek be" - hangsúlyozta Fabius.

A francia külügyminiszter egyébként reggel azt közölte, hogy német kollégájával elõkészítettek egy "megoldási tervet" is. Ez a javaslat a február 21-én Kijevben kötött megállapodáshoz tér vissza, amelyet az idõközben leváltott ukrán elnök, Viktor Janukovics és az akkori ellenzék kötött meg a francia, a német és a lengyel külügyminiszter közremûködésével. A francia külügyminiszter a következõ pontokat emelte ki a tervbõl: nemzeti egységkormány, az oroszok visszavonulása, a szélsõséges milíciák feloszlatása, a 2004-es alkotmány alkalmazása és az elnökválasztás elõkészítése.
   
Németország a hét eleje óta szeretné elérni, hogy megalakuljon egy nemzetközi összekötõ csoport. A Fehér Ház tájékoztatása szerint Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök keddi telefonbeszélgetésük alkalmával megegyezett abban, hogy a válságból vezetõ kiút az lenne, ha Oroszország visszavonná katonai erõit a bázisokra és az orosz kisebbség jogait nemzetközi és emberi jogi megfigyelõk szavatolnák, valamint közvetlen párbeszéd kezdõdne Oroszország és Ukrajna között.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player