Külföld
Hatalmas méreteket ölt a pénzmosás Hongkongban
(MTI) - Hatalmas méretû a pénzmosás az Ázsia pénzügyi központjának számító Hongkongban, miközben az adatok szerint Kínában meglepõen alacsony fokú ez az illegális tevékenység - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) egy friss jelentésébõl.
Kína tartaná a 7,5 százalékos gazdasági növekedést - FRISSÍTETT
Szabad a graffiti a kínai nagy fal egy részénél
Kínai sajtó: kettõs mércét használ a Nyugat a terrorizmus megítélésében
Több ezren tüntettek Hongkongban az újságírókat ért erõszak ellen
Kiszabadult az Észak-Koreában fogva tartott, idõs ausztrál misszionárius
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületébõl adták le lövéseiket
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Jnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Külföld Külföld
Kínába készül Michelle Obama
MTI   2014 March 05, Wednesday  

(MTI) - Lesz alkalma az amerikai és a kínai first ladynek bepótolnia Amerikában elmaradt találkozóját: édesanyjával és két lányával Kínába utazik Michelle Obama, az amerikai elnök felesége március második felében
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Lesz alkalma az amerikai és a kínai first ladynek bepótolnia Amerikában elmaradt találkozóját: édesanyjával és két lányával Kínába utazik Michelle Obama, az amerikai elnök felesége március második felében - errõl a South China Morning Post címû lap számolt be szerdán.

    Michelle Obama egyhetes látogatásának idõzítését (március 19-26.) megfigyelõk máris szeretnék valamivel magyarázni, s úgy vélik, akár az Ukrajna miatti amerikai-orosz feszültség is indokolhatja a "firstlady-diplomácia" elindítását Washington részérõl.
    Egy másik lehetséges okként felmerült, hogy mivel Barack Obama elnök a következõ hónapban ázsiai körútra indul, amelynek során Tokióban is megáll, de Pekinget nem ejti útba, a kínai vezetés számára ily módon jelzik, hogy nincs szó demonstratív "elhatárolódásról". Obamára egyébként számítanak az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttmûködés (APEC) Pekingben rendezendõ õszi csúcsértekezletén.
    Más megfigyelõk szerint az újfajta kapcsolattal mindkét fél csak jelezni kívánja nyitottságát. Úgy vélik, kis eséllyel akár segítheti is a kétoldalú kapcsolatokat. Tény, hogy Michelle Obama látogatása mindenképpen különlegességnek számít majd a kínai diplomáciában.
    Michelle Obama és a kínai elnökfeleség, Peng Li-jüan, aki népszerû kínai énekmûvész, tavaly júniusban találkozott volna azon a kaliforniai birtokon, amelyen az amerikai elnök nem hivatalos látogatáson fogadta kínai kollégáját, de akkor - a Fehér Ház közlése szerint az egyik Obama-lány születésnapja miatt - Michelle a fõvárosban kívánt maradni.
    A washingtoni bejelentés alkalmával azt is közölték, hogy Michelle Obama útja során az oktatással kapcsolatos területen kíván tapasztalatot szerezni, illetve megosztani, továbbá történelmi, kulturális nevezetességekkel ismerkedik majd. Az utazás elõtt Washingtonban a felkészülés jegyében fel kíván keresni egy nagy múltú kínai iskolát. A túra állomásai között lesz Peking mellett az agyaghadseregérõl híres Hszian és Szecsuan székvárosa, Csengtu is.
    Az amerikai first ladyk közül Kínában járt a történelmi 1972-es látogatás alkalmával Pat Nixon, a néhai Richard Nixon elnök felesége. Mivel a hivatalos tárgyalások akkor zárt ajtók mögött folytak, a beszámolók szerint a kamerák inkább Nixonné nyomában jártak, aki rikítóan vörös kabátjában találkozott a hétköznapi emberekkel, munkásokkal, diákokkal, táncosokkal és földmûvesekkel.
    Nancy Reagan szintén férje, Ronald Reagan oldalán járt Pekingben 1984-ben. Laura Bush három alkalommal is megfordult a kínai fõvárosban. 2002-ben, 2005-ben és a pekingi nyári olimpia megnyitóján, 2008-ban.
    Hillary Rodham Clinton first ladyként 1995-ben lépett elõször kínai földre. Részt vett a nõk negyedik világkonferenciáján, és ott hangzott el emlékezetes kijelentése: "A nõk jogai emberi jogok."


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player