Egészség
VM: több mint félmillió gyerek jut rendszeresen gyümölcshöz az iskolákban
(MTI) - Az iskolagyümölcs-program keretében ma már 538 ezer gyerek kap hetente legkevesebb két alkalommal legalább kétféle gyümölcsöt - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.
Influenza - Újabb két kórházban tilos a látogatás
Ritka, gyermekbénuláshoz hasonló betegség terjed Kaliforniában
Influenza - Egyre intenzívebben terjed a betegség
Valentin-nap - Véradást szervez a vöröskereszt
Influenza - Országos járvány van
MTI hĂ­rek
Külföld
Ukrán válság - Kijevben az orvlövészek a nemzeti bank épületébõl adták le lövéseiket
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Június 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Egészség Egészség
MOK fb: napirendre sem vették a felügyelõbizottság beszámolóját
MTI   2014 February 15, Saturday  

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati küldöttközgyûlésének napirendjén nem szerepelt a MOK felügyelõbizottságának (fb) beszámolója, ezért mondott le közgyûlésen az fb - mondta Bánki Magdolna, az fb elnöke újságíróknak.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati küldöttközgyûlésének napirendjén nem szerepelt a MOK felügyelõbizottságának (fb) beszámolója, ezért mondott le közgyûlésen az fb - mondta Bánki Magdolna, az fb elnöke újságíróknak, egyúttal azt is közölte, hogy büntetõfeljelentést tettek.

    Az fb elnöke Éger Istvánnak, a MOK-elnökének sajtótájékoztatója után újságíróknak elmondta, az a beszámoló, amely a gazdálkodás miatt több ponton elmarasztalja a kamara elnökségét, nem került napirendre, így annak tartalmáról nem tudtak a küldötteknek beszámolni az országos küldöttközgyûlésen.
    Bánki Magdolna szerint Éger István "nem mond igazat", amikor azt állítja, hogy a bizottság nem tájékoztatta õt a szóban forgó vizsgálatokról és azok eredményérõl. A megkeresést levelekkel tudja bizonyítani - tette hozzá.
    Közölte, a kamara mûködésével kapcsolatosan hozott fb-határozat alapján büntetõfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Errõl a lépésrõl a felügyeleti szervezetet is tájékoztatták. Mint mondta, a büntetõfeljelentéssel "végre törvényes keretek közé kerül a vizsgálat".
    Megjegyezte, az fb által feltárt visszásságokról készült határozatot a kamara nem teszi ki honlapjára, és azt is meggátolták, hogy a kamarai tagoknak eljuttassák a dokumentumot, mert nem adják meg a tagok elérhetõségét.
    Major László, az fb alelnöke úgy fogalmazott, a fb a törvény adta keretek között végezte a munkáját, de amikor kezdett "felmerülni a gyanú, hogy lenne mirõl beszélni", akkor a "kapuk bezáródtak". Ezek a körülmények voltak azok, amelyek ahhoz vezetett, hogy a nyilvánosság elé tárják a kamara belsõ ügyeit.
    A szombati küldöttközgyûlés több hónapja húzódó elõzménye, hogy a MOK felügyelõbizottságának ellenõrzései azt állapították meg, több ponton is sérült a kamara jogszerû mûködése, az elnök és az elnökség nem tisztázta a gazdálkodás ellenõrzése során felmerült visszásságokat, és folyamatosan ellehetetlenítették a fb munkáját.
    Az fb által készített jelentés több ponton elmarasztalta a MOK vezetését, egyebek mellett úgy szedtek emelt tagdíjakat az orvosoktól, hogy az emelés tényét nem a küldöttgyûlés szavazta meg. Továbbá az adóhatósághoz és az adatvédelmi hivatalhoz fordultak, utóbbihoz azért, mert véleményük szerint a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte beleegyezésüket.
    A MOK elnöke a küldöttgyûlésen azt mondta: nagy kárt okozott a kamarának az, hogy a köztestület mûködésével kapcsolatban a felügyelõbizottság a nyilvánossághoz fordult. "Az fb nem a tényeken alapuló és idejekorán megszellõztetett jelentése, amely számos valótlanságot állított, rossz színben tüntette fel a kamarát" - jelentette ki Éger István.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player