Vall√°s
Szerb ortodox kápolnát építenek Pécsen
(MTI) - √öj szerb ortodox k√°polna √©s harangtorony √©p√ľl, valamint ikonoszt√°zokat bemutat√≥ ki√°ll√≠t√°s j√∂n l√©tre legk√©s√Ķbb egy √©ven bel√ľl P√©csen – jelentett√©k be szerd√°n a baranyai megyesz√©khelyen.
Zoltai: a Mazsihisz vezet√Ķs√©ge tanulm√°nyozza Orb√°n Viktor level√©t
Befejez√Ķd√∂tt a h√≥dmez√Ķv√°s√°rhelyi szerb ortodox templom fel√ļj√≠t√°sa
Mazsihisz: nem visszalépés a miniszterelnöknek írt levél
Mazsihisz-d√∂nt√©s - Heisler: nem bojkottot, p√°rbesz√©det kezdem√©nyezt√ľnk
Erd√Ķ P√©ter: szent dolog a kereszt√©nyek egys√©g√©nek √©p√≠t√©se
MTI hírek
K√ľlf√∂ld
Ukr√°n v√°ls√°g - Az oroszok haj√≥k els√ľllyeszt√©s√©vel foglyul ejtett√©k az ukr√°n flotta egy r√©sz√©t
Magyarorsz√°g
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
Ukr√°n v√°ls√°g - Jacenyuk az orosz er√Ķk visszavon√°s√°t s√ľrgeti
K√ľlf√∂ld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyars√°g
Guly√°s: √≥ri√°si el√Ķrel√©p√©s, hogy n√©gy √©v alatt k√∂zel 600 ezren √©lnek a kedvezm√©nyes honos√≠t√°ssal
Sport
Versenyuszoda √©p√ľl G√∂d√∂ll√Ķn
Tudom√°ny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
K√ľlf√∂ld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Eg√©szs√©g√ľgy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdar√ļg√°s
Piturca marad a román szövetségi kapitány
B√Ľn√ľgy
Diszk√≥trag√©dia - Fenntartotta a kor√°bbi joger√Ķs √≠t√©letet a K√ļria a West Balk√°n-√ľgyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Jķnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hůnapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
V√°laszt√°s 2014 – Bajnai: √°prilisban hossz√ļ t√°vra eld√Ķl, az orsz√°g merre halad tov√°bb
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND M√ďDOS√ćT√ĀS!
Vall√°s Vall√°s
Balog Zoltán: az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása
MTI   2014 February 15, Saturday  

Az egyh√°zi int√©zm√©nyek √©rtelme az embers√©g bemutat√°sa, m√Ľk√∂d√©s√ľk bels√Ķ er√Ķ n√©lk√ľl nem lehets√©ges, ezt a t√∂bbletet pedig tov√°bbadhatj√°k a vil√°gi int√©zm√©nyeknek - mondta Balog Zolt√°n emberier√Ķforr√°s-miniszter a Dizseri Tam√°s szeretetszolg√°lati d√≠j...
  HozzŠszůlŠsok 1 Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az egyh√°zi int√©zm√©nyek √©rtelme az embers√©g bemutat√°sa, m√Ľk√∂d√©s√ľk bels√Ķ er√Ķ n√©lk√ľl nem lehets√©ges, ezt a t√∂bbletet pedig tov√°bbadhatj√°k a vil√°gi int√©zm√©nyeknek - mondta Balog Zolt√°n emberier√Ķforr√°s-miniszter a Dizseri Tam√°s szeretetszolg√°lati d√≠j √°tad√≥ √ľnneps√©g√©n szombaton Budapesten.

¬†¬†¬†¬†A Magyarorsz√°gi Reform√°tus Egyh√°z (MRE) zsinata, a Dunamell√©ki Reform√°tus Egyh√°zker√ľlet, a N√©metajk√ļ Gy√ľlekezet Protest√°ns F√≥ruma √©s a Bethesda Gyermekk√≥rh√°z rendezv√©ny√©n a miniszter kiemelte: a korm√°ny c√©lja, hogy janu√°r 1-j√©t√Ķl egyetlen gyermeket se kelljen gyermekotthonba k√ľldeni 12 √©ves kor alatt, hanem k√∂z√ľl√ľk mindenki nevel√Ķsz√ľl√Ķkh√∂z, csal√°dba ker√ľlj√∂n.
¬†¬†¬†¬†Hozz√°tette: azt szeretn√©k, ha 4-5 √©ven bel√ľl a speci√°lis nevel√©si ig√©ny√Ľek kiv√©tel√©vel egyetlen gyermek se lenne nevel√Ķotthonban, hanem csal√°dban n√Ķne fel. "Ambici√≥zus c√©ljuk" el√©r√©s√©√©rt kik√©rik azok v√©lem√©ny√©t, akik gyermekotthonokat tartanak fenn - hangs√ļlyozta.
¬†¬†¬†¬†Balog Zolt√°n elmondta, hogy tizedik alkalommal adj√°k √°t a d√≠jat, amelyet a Bethesda Gyermekk√≥rh√°zat √ļjraind√≠t√≥ Dizseri Tam√°sr√≥l neveztek el. Eml√©keztetett arra: a kilencvenes √©vek elej√©n az volt a k√©rd√©s, hogy a r√©gi int√©zm√©nyeiket alap√≠ts√°k √ļjra, vagy √ļjakat alap√≠tsanak. A Bethesda k√≥rh√°z mindkett√Ķ egyben, mert k√≥rh√°z volt eredetileg is √©s k√≥rh√°z lett a rendszerv√°lt√°s ut√°n is, de ide - mint mondta - "√ļj lelk√ľlet, √ļj szellem k√∂lt√∂z√∂tt".
¬†¬†¬†¬†Felh√≠vta a figyelmet arra, hogy a k√°rp√°taljaiak p√©ld√°t mutatnak a romamisszi√≥ban, az elesettek ir√°nti gondoskod√°sban √©s az iskol√°k fenntart√°s√°ban az anyaorsz√°giaknak. Akiket megbecs√ľl√ľnk, azokra √©rdemes hallgatni, amikor elmondj√°k, hogy l√°tj√°k a magyar eg√©szs√©g√ľgyi rendszernek, a gyermekekr√Ķl val√≥ gondoskod√°snak a j√∂v√Ķj√©t - jegyezte meg.
¬†¬†¬†¬†B√∂lcskei Guszt√°v, az MRE zsinat√°nak lelk√©szi eln√∂ke a kit√ľntetett Katk√≥ L√°szl√≥r√≥l, a k√°rp√°taljai nagydobronyi gyermekotthon alap√≠t√≥-igazgat√≥j√°r√≥l laud√°ci√≥j√°ban k√∂z√∂lte: az ungv√°ri vegyi gy√°rban 25 √©vig dolgozott, ott tal√°lkozott neh√©z helyzetben √©l√Ķ gyermekekkel, "akik ir√°nt k√ľl√∂nleges elk√∂telezetts√©g keletkezett a sz√≠v√©ben".
¬†¬†¬†¬†A k√°rp√°taljai reform√°tus zsinat tagj√°v√° is megv√°lasztott kit√ľntetettr√Ķl elmondta: az Irgalmas Samarit√°nus Reform√°tus Gyermekotthon el√Ķk√©sz√≠t√©s√©ben hat√©konyan vett r√©szt, az int√©zm√©ny pedig 1995-ben k√©sz√ľlt el, √©s √Ķ lett az igazgat√≥ja. Az int√©zm√©nyben az √°rva, s√©r√ľlt vagy nagyon rossz szoci√°lis k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt √©l√Ķ l√°nyok tal√°lnak otthonra - tette hozz√°.
¬†¬†¬†¬†Arr√≥l is besz√©lt, hogy a hatezer lakos√ļ, "sz√≠ntiszta magyar telep√ľl√©sen" l√©v√Ķ int√©zm√©nyben jelenleg 70 l√°nyr√≥l gondoskodnak, akik gazd√°lkodnak is, term√©nyeiket pedig nemcsak saj√°t sz√ľks√©gletre, hanem piacra is termelik. Most egy olyan √©p√ľlet fel√©p√≠t√©s√©n f√°radoznak, ahov√° nagykor√ļv√° v√°lt fiatalok k√∂lt√∂zhetnek, eg√©szs√©gesek √©s fogyat√©kkal √©l√Ķk egyar√°nt.
¬†¬†¬†¬†Bog√°rdi Szab√≥ Istv√°n, a Dunamell√©ki Reform√°tus Egyh√°zker√ľlet p√ľsp√∂ke √°h√≠tat√°ban arr√≥l besz√©lt, hogy "a kegyelem nem f√∂l√∂sleg, hanem t√∂bblet", mert "amikor kegyelmet kapunk, Isten nem a f√∂l√∂sleg√©b√Ķl potyogtat", √≠gy a kegyelem "mindig aj√°nd√©k".
¬†¬†¬†¬†A d√≠j Melocco Mikl√≥s szobr√°szm√Ľv√©sz eml√©kplakettje, amely az irgalmas szamarit√°nust √°br√°zolja.


HozzŠszůlŠsok Kedves Olvasů! Jelentkezzen be ťs akkor hozzŠszůlhat a tťmŠhoz!

Hungarian Satanic Legion 2014 February 18, Tuesday, 15:25:34

A Hungarian Satanic Legion szerint az egyh√°zi int√©zm√©nyek kiz√°r√≥lag propagandac√©lt szolg√°lnak √©s l√°tsz√≥lagos alapot teremtenek az √°llamkassz√°b√≥l t√∂rt√©n√Ķ egyre nagyobb √∂sszegek v√©g n√©lk√ľli kitalicsk√°z√°s√°hoz. "Ink√°bb arra tan√≠tanak az egyh√°zak, hogy p√©nz√©rt b√°rmilyen ideol√≥gi√°t √©s hatalmat ki lehet szolg√°lni, ha az ember korrupt. A vall√°si elvek √©s int√©zm√©nyek semmilyen garanci√°t nem jelentenek az erk√∂lcs√∂ss√©gre." B√∂lcskei Guszt√°vnak k√ľl√∂nleges elk√∂telezetts√©g keletkezhetne sz√≠v√©ben a haz√°ja ir√°nt is. Az MRE lelk√©szi eln√∂kek√©nt hit√©r√Ķl is tan√ļbizonys√°got tehetne azzal, ha isten kez√©be adn√° az MRE sors√°t. Kezdhetn√© mindezt az √°llamkassz√°ba t√∂rt√©n√Ķ, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ jogc√≠meken felmarkolt milli√°rdok √©s √∂r√∂kj√°rad√©kok azonnali visszafizet√©s√©vel.

HozzŠszůlŠsok szŠma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, orszŠgos ťs sport hŪrek a nap 24 ůrŠjŠban!:H√≠rek arrow H√≠rk√∂zpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player