Kormány
Rezsicsökkentés - A jövõben a szolgáltatókat terheli a fejlesztési költségek fele
(MTI) - A jövõben a teljesítmény- és hálózatbõvítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérõhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli
Paksi erõmû - NFM: felhatalmazáson alapult az orosz-magyar államközi szerzõdés aláírása
Választás 2014 - Lázár: állami támogatás a Füred Hotelnek
Ukrán válság - Belügyminisztérium: Magyarország felkészült a helyzet kezelésére
Orbán: Magyarország az egészségügy területén is jobban teljesít
Németül is megjelenik a lengyel Orbán-életrajz
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Jnius 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hnapban
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldõl, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Kormány Kormány
Kövér László: ha születnek újabb gyerekek, van magyar jövõ
MTI   2014 February 15, Saturday  

A jövõt a gyerekek jelentik, ha születnek újabb gyerekek, van magyar jövõ, ha nincs gyerek, nincs jövõ - mondta az Országgyûlés elnöke szombaton a Parlament épületében megrendezett Kárpát-medencei családtalálkozón.
Olvasi rtkels:starstarstarstarstar / 0
rtkelje n is! starstarstarstarstar
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A jövõt a gyerekek jelentik, ha születnek újabb gyerekek, van magyar jövõ, ha nincs gyerek, nincs jövõ - mondta az Országgyûlés elnöke szombaton a Parlament épületében megrendezett Kárpát-medencei családtalálkozón.

    Kövér László a családokat a jövõ nélkülözhetetlen zálogának nevezte, és arról beszélt, az állam senkinek nem kívánja megmondani, hogyan éljen, ugyanakkor szerinte a kormány és az Országgyûlés kötelessége és küldetése, hogy támogassa azokat, akik életüket a család szövetségében élik, gyerekeket nevelnek és gondoskodnak a szüleikrõl.
    A házelnök, utalva arra, hogy az Országház épületét a Kárpát-medence különbözõ területeirõl összehordott építõanyagokból emelték, arról beszélt, a magyar nemzet is ilyen alkotóelemekbõl, közösségekbõl épül fel, és ennek a legalapvetõbb részei a családok.
    A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége rendezvényén felolvasták a miniszterelnök köszöntõjét is, Orbán Viktor ebben egyebek mellett azt írta, a gyerekvállalás személyes ügy, ám aki egészséges lelkületû gyermekeket nevel, az a hazájának elévülhetetlen szolgálatot tesz, és ezt észben tartani minden kormány kötelessége.
    Közölte, a kormány hálás a családoknak, amiért szülõi teendõik ellátásával a nemzet jövõjét megalapozzák, ezért is igyekszik könnyíteni a családok terhein támogatásokkal és programokkal. Mint írta, ezért fektették alaptörvénybe a család, a magzat és az édesanyák védelmét, ezért vezették be a családi adózást, ezért hozták létre az Erzsébet-táborokat vagy a gyed extrát.
    A kormányfõ szerint akik összetartó családban nõhetnek fel, már gyerekkorukban elkötelezõdnek bizonyos értékek megõrzése és továbbadása mellett. Hozzáfûzte, így felnõttként védeni és õrizni fogják házasságukat, gyerekeket vállalnak, akinek továbbadják az anyanyelvet, a népdalokat és népmeséket, továbbá megtanítják nekik azt is, hogy szerte a világban élnek magyarok, akikkel összetartoznak.
    Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelõs államtitkára az elmúlt évek jelentõsebb lépései között említette a határon túl élõ magyaroknak biztosított állampolgárságot, valamint az alaptörvény elfogadását, és azt, hogy abban egyebek mellett kinyilvánították, Magyarország felelõsséget visel a határon kívül élõ magyarok sorsáért, elõsegíti közösségeik fennmaradását, fejlõdését, támogatja egyéni és közösségi jogaik érvényesítését, a szülõföldön való boldogulásukat.
    Az államtitkár a Kárpát-medencébõl összegyûlt magyar családok elõtt ígéretet tett arra, hogy az a politikai közösség, melynek Orbán Viktor és Kövér László is a tagja, mindig erõsíteni fogja a családokat és a nemzet közösségét.
    A rendezvényen felolvastak és a résztvevõk megszavaztak egy nyilatkozatot a családi értékek védelmérõl. A nyilatkozatot azért fogadták el, hogy tiltakozzanak a Jelentés a homofóbia és a szexuális irányultság és a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés elleni európai menetrendrõl címû, az Európai Parlament által elfogadott dokumentum miatt. Utaltak arra, hogy a jelentés egyebek mellett a tagállamok számára "erõsen ajánlaná a különféle szexuális együttélési formák egyenrangúságának az elfogadását, tekintet nélkül az adott ország hagyományaira, illetve társadalmi beállítottságára".
    Közölték, a család intézménye elleni támadásnak tartják az unió parlamentje által elfogadott dokumentumot.
    A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által egyhangúlag elfogadott nyilatkozatban az áll: "A természet rendjének és társadalmaink zsidó-keresztény hagyományainak egyaránt ellentmondó - véleményünk szerint - családellenes törekvésekkel szemben" a Magyarország új alaptörvényét is létrehozó politikai erõkkel együtt felemelik a szavukat a családbarát civil szervezetek is. "A kiállás célja a (...) társadalom alapjának számító értékek védelme."
    A Kárpát-medencei családtalálkozót a Házasság hete programsorozat keretében szervezték meg a Parlamentben. Az MTVA-val együttmûködésben rendezett találkozón a Kárpát-medence különbözõ részeirõl érkezett - jórészt többgyermekes - családok az Országház díszlépcsõjén elénekelték a magyar és a székely himnuszt, majd népzenéket énekelve egy székely zászlóval vonultak be a Felsõházi ülésterembe.


Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player