KormĂĄny
Rezsicsökkentés - A jövÔben a szolgåltatókat terheli a fejlesztési költségek fele
(MTI) - A jövÔben a teljesítmény- és hålózatbÔvítéssel, a csatlakozåssal, a bekötéssel, a mérÔhely-kialakítåssal kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzåjårulås összegének legalåbb 50 szåzaléka a szolgåltatókat terheli
Paksi erÔmû - NFM: felhatalmazåson alapult az orosz-magyar ållamközi szerzÔdés alåíråsa
VĂĄlasztĂĄs 2014 - LĂĄzĂĄr: ĂĄllami tĂĄmogatĂĄs a FĂŒred Hotelnek
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - BelĂŒgyminisztĂ©rium: MagyarorszĂĄg felkĂ©szĂŒlt a helyzet kezelĂ©sĂ©re
OrbĂĄn: MagyarorszĂĄg az egĂ©szsĂ©gĂŒgy terĂŒletĂ©n is jobban teljesĂ­t
NĂ©metĂŒl is megjelenik a lengyel OrbĂĄn-Ă©letrajz
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KormĂĄny KormĂĄny
KövĂ©r LĂĄszlĂł: ha szĂŒletnek Ășjabb gyerekek, van magyar jövĂ”
MTI   2014 February 15, Saturday  

A jövĂ”t a gyerekek jelentik, ha szĂŒletnek Ășjabb gyerekek, van magyar jövĂ”, ha nincs gyerek, nincs jövĂ” - mondta az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke szombaton a Parlament Ă©pĂŒletĂ©ben megrendezett KĂĄrpĂĄt-medencei csalĂĄdtalĂĄlkozĂłn.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A jövĂ”t a gyerekek jelentik, ha szĂŒletnek Ășjabb gyerekek, van magyar jövĂ”, ha nincs gyerek, nincs jövĂ” - mondta az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke szombaton a Parlament Ă©pĂŒletĂ©ben megrendezett KĂĄrpĂĄt-medencei csalĂĄdtalĂĄlkozĂłn.

    KövĂ©r LĂĄszlĂł a csalĂĄdokat a jövĂ” nĂ©lkĂŒlözhetetlen zĂĄlogĂĄnak nevezte, Ă©s arrĂłl beszĂ©lt, az ĂĄllam senkinek nem kĂ­vĂĄnja megmondani, hogyan Ă©ljen, ugyanakkor szerinte a kormĂĄny Ă©s az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s kötelessĂ©ge Ă©s kĂŒldetĂ©se, hogy tĂĄmogassa azokat, akik Ă©letĂŒket a csalĂĄd szövetsĂ©gĂ©ben Ă©lik, gyerekeket nevelnek Ă©s gondoskodnak a szĂŒleikrĂ”l.
    A hĂĄzelnök, utalva arra, hogy az OrszĂĄghĂĄz Ă©pĂŒletĂ©t a KĂĄrpĂĄt-medence kĂŒlönbözĂ” terĂŒleteirĂ”l összehordott Ă©pĂ­tĂ”anyagokbĂłl emeltĂ©k, arrĂłl beszĂ©lt, a magyar nemzet is ilyen alkotĂłelemekbĂ”l, közössĂ©gekbĂ”l Ă©pĂŒl fel, Ă©s ennek a legalapvetĂ”bb rĂ©szei a csalĂĄdok.
    A KĂĄrpĂĄt-medencei CsalĂĄdszervezetek SzövetsĂ©ge rendezvĂ©nyĂ©n felolvastĂĄk a miniszterelnök köszöntĂ”jĂ©t is, OrbĂĄn Viktor ebben egyebek mellett azt Ă­rta, a gyerekvĂĄllalĂĄs szemĂ©lyes ĂŒgy, ĂĄm aki egĂ©szsĂ©ges lelkĂŒletĂ» gyermekeket nevel, az a hazĂĄjĂĄnak elĂ©vĂŒlhetetlen szolgĂĄlatot tesz, Ă©s ezt Ă©szben tartani minden kormĂĄny kötelessĂ©ge.
    Közölte, a kormĂĄny hĂĄlĂĄs a csalĂĄdoknak, amiĂ©rt szĂŒlĂ”i teendĂ”ik ellĂĄtĂĄsĂĄval a nemzet jövĂ”jĂ©t megalapozzĂĄk, ezĂ©rt is igyekszik könnyĂ­teni a csalĂĄdok terhein tĂĄmogatĂĄsokkal Ă©s programokkal. Mint Ă­rta, ezĂ©rt fektettĂ©k alaptörvĂ©nybe a csalĂĄd, a magzat Ă©s az Ă©desanyĂĄk vĂ©delmĂ©t, ezĂ©rt vezettĂ©k be a csalĂĄdi adĂłzĂĄst, ezĂ©rt hoztĂĄk lĂ©tre az ErzsĂ©bet-tĂĄborokat vagy a gyed extrĂĄt.
    A kormånyfÔ szerint akik összetartó csalådban nÔhetnek fel, mår gyerekkorukban elkötelezÔdnek bizonyos értékek megÔrzése és tovåbbadåsa mellett. Hozzåfûzte, így felnÔttként védeni és Ôrizni fogjåk håzassågukat, gyerekeket vållalnak, akinek tovåbbadjåk az anyanyelvet, a népdalokat és népmeséket, tovåbbå megtanítjåk nekik azt is, hogy szerte a vilågban élnek magyarok, akikkel összetartoznak.
    SoltĂ©sz MiklĂłs, az Emberi ErĂ”forrĂĄsok MinisztĂ©riumĂĄnak szociĂĄlis Ă©s csalĂĄdĂŒgyĂ©rt felelĂ”s ĂĄllamtitkĂĄra az elmĂșlt Ă©vek jelentĂ”sebb lĂ©pĂ©sei között emlĂ­tette a hatĂĄron tĂșl Ă©lĂ” magyaroknak biztosĂ­tott ĂĄllampolgĂĄrsĂĄgot, valamint az alaptörvĂ©ny elfogadĂĄsĂĄt, Ă©s azt, hogy abban egyebek mellett kinyilvĂĄnĂ­tottĂĄk, MagyarorszĂĄg felelĂ”ssĂ©get visel a hatĂĄron kĂ­vĂŒl Ă©lĂ” magyarok sorsĂĄĂ©rt, elĂ”segĂ­ti közössĂ©geik fennmaradĂĄsĂĄt, fejlĂ”dĂ©sĂ©t, tĂĄmogatja egyĂ©ni Ă©s közössĂ©gi jogaik Ă©rvĂ©nyesĂ­tĂ©sĂ©t, a szĂŒlĂ”földön valĂł boldogulĂĄsukat.
    Az ållamtitkår a Kårpåt-medencébÔl összegyûlt magyar csalådok elÔtt ígéretet tett arra, hogy az a politikai közösség, melynek Orbån Viktor és Kövér Låszló is a tagja, mindig erÔsíteni fogja a csalådokat és a nemzet közösségét.
    A rendezvĂ©nyen felolvastak Ă©s a rĂ©sztvevĂ”k megszavaztak egy nyilatkozatot a csalĂĄdi Ă©rtĂ©kek vĂ©delmĂ©rĂ”l. A nyilatkozatot azĂ©rt fogadtĂĄk el, hogy tiltakozzanak a JelentĂ©s a homofĂłbia Ă©s a szexuĂĄlis irĂĄnyultsĂĄg Ă©s a nemi identitĂĄson alapulĂł megkĂŒlönböztetĂ©s elleni eurĂłpai menetrendrĂ”l cĂ­mĂ», az EurĂłpai Parlament ĂĄltal elfogadott dokumentum miatt. Utaltak arra, hogy a jelentĂ©s egyebek mellett a tagĂĄllamok szĂĄmĂĄra "erĂ”sen ajĂĄnlanĂĄ a kĂŒlönfĂ©le szexuĂĄlis egyĂŒttĂ©lĂ©si formĂĄk egyenrangĂșsĂĄgĂĄnak az elfogadĂĄsĂĄt, tekintet nĂ©lkĂŒl az adott orszĂĄg hagyomĂĄnyaira, illetve tĂĄrsadalmi beĂĄllĂ­tottsĂĄgĂĄra".
    Közölték, a csalåd intézménye elleni tåmadåsnak tartjåk az unió parlamentje åltal elfogadott dokumentumot.
    A KĂĄrpĂĄt-medencei CsalĂĄdszervezetek SzövetsĂ©ge ĂĄltal egyhangĂșlag elfogadott nyilatkozatban az ĂĄll: "A termĂ©szet rendjĂ©nek Ă©s tĂĄrsadalmaink zsidĂł-keresztĂ©ny hagyomĂĄnyainak egyarĂĄnt ellentmondĂł - vĂ©lemĂ©nyĂŒnk szerint - csalĂĄdellenes törekvĂ©sekkel szemben" a MagyarorszĂĄg Ășj alaptörvĂ©nyĂ©t is lĂ©trehozĂł politikai erĂ”kkel egyĂŒtt felemelik a szavukat a csalĂĄdbarĂĄt civil szervezetek is. "A kiĂĄllĂĄs cĂ©lja a (...) tĂĄrsadalom alapjĂĄnak szĂĄmĂ­tĂł Ă©rtĂ©kek vĂ©delme."
    A KĂĄrpĂĄt-medencei csalĂĄdtalĂĄlkozĂłt a HĂĄzassĂĄg hete programsorozat keretĂ©ben szerveztĂ©k meg a Parlamentben. Az MTVA-val egyĂŒttmĂ»ködĂ©sben rendezett talĂĄlkozĂłn a KĂĄrpĂĄt-medence kĂŒlönbözĂ” rĂ©szeirĂ”l Ă©rkezett - jĂłrĂ©szt többgyermekes - csalĂĄdok az OrszĂĄghĂĄz dĂ­szlĂ©pcsĂ”jĂ©n elĂ©nekeltĂ©k a magyar Ă©s a szĂ©kely himnuszt, majd nĂ©pzenĂ©ket Ă©nekelve egy szĂ©kely zĂĄszlĂłval vonultak be a FelsĂ”hĂĄzi ĂŒlĂ©sterembe.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player