Kultúra
Józsefvárosi Önkormányzat: felelőtlen gazdálkodás gyanúja nehezíti a Bárka átvételét
A Józsefvárosi Önkormányzat szerint a Bárka Színház átadása során feltárt szabálytalanságok, a felelőtlen gazdálkodás gyanúja és az Állami Számvevőszék jelenleg is tartó vizsgálata nehezíti a teátrum átadás-átvételét.
KIM: felelőtlen gazdálkodás gyanúja lassítja a Bárka Színház átadás-átvételét
Ma kezdődik a színművészeti egyetemek fesztiválja Miskolcon
Megkezdődött a Tolnay Klári-emlékév
RÖVIDHÍR - Megkezdődött a Tolnay Klári-emlékév
Stallone: "a Rocky sikere elviselhetetlenné tett"
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Párizs: nem lesznek szankciók Oroszországgal szemben az uniós csúcson
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Vádat emelt a Borsod megyei főügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Kultúra Kultúra
Balogh Tibor és Perényi Balázs lesznek a jövő évi POSZT válogatói
MTI   2014 February 10, Monday  

Balogh Tibor, színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező válogatja majd a 2015-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját - döntött a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Balogh Tibor, színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező válogatja majd a 2015-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját - döntött a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság.

A jubileumi, 15. POSZT válogatói március elején kezdik meg munkájukat; feladatuk, hogy kiválasszák a 2014. március 1. és 2015. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadások közül az általuk legjobbnak ítélt 12 produkciót - tájékoztatta a fesztivál sajtókapcsolatokért felelős munkatársa hétfőn az MTI-t. Spilák Klára közlése szerint a válogatóknak a színházak által javasolt előadásokat meg kell tekinteniük, emellett bármely produkciót megnézhetnek és meghívhatnak, de az ajánlottak elsőbbséget élveznek.    

Az előadóművészeti törvényben meghatározott kategóriáknak megfelelően a nemzeti és kiemelt intézmények, valamint az állandó társulattal és repertoárral rendelkező határon túli magyar színházak két előadást jelölhetnek, a regisztrált előadóművészeti szervezetek, valamint az állandó társulattal és repertoárral nem rendelkező határon túli színházak egy előadást javasolhatnak. A nem regisztrált és a Független Előadóművészeti Szövetséghez (FESZ) sem tartozó formációk jelentkezéséhez a Magyar Színházi Társaság, illetve a Magyar Teátrumi Társaság két tagszervezetének ajánlása szükséges.     A közleményben olvasható életrajz szerint Balogh Tibor 1978 óta tevékenykedik színházi szakíróként. Rendszeresen publikál a Magyar Teátrumban és Bárka folyóiratban és a Criticai Lapokban. Dramaturgként dolgozott Kecskeméten és Debrecenben. 2008-2011 között a Vidnyánszky Attila vezette Csokonai Színház irodalmi titkára volt.    

Perényi Balázs 1996 óta ír színházi szakcikkeket, kritikákat az Ellenfény, a Színház, a Criticai Lapok, a Zsöllye, valamint a Drámapedagógiai Magazin számára. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem DLA hallgatója. Korábban itt szerzett diplomát drámatanárként és 2010 óta vesz részt az egyetem színházi nevelés képzésében. Több drámatagozatos iskolában tanított kreatív játékot, színjátékot, drámát, illetve színház- és drámatörténetet. Rendszeresen rendez a Káva Kulturális Műhelyben, de dolgozott a Kolibri Színházban, a pécsi Bóbita Bábszínházban, az egri Harlekin Színházban és a tatabányai Jászai Mari Színházban is. Spilák Klára azt is közölte, hogy javában folyik az idei színházi találkozó kísérőprogramjainak összeállítása és előkészítése.    

A 2014-es POSZT egyik kiemelt programjaként például egy nagyszabású szabadtéri színházi plakátkiállítás megvalósításán dolgoznak a szervezők, melyen - a remények szerint - a 2013. március 1. és 2014. február 28. közötti időszakban bemutatott valamennyi magyar színházi produkció plakátjait kiállítják majd a Színház téren, a fesztivál központjában.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player