Országgyűlés
OGY - Ukrán válság - Martonyi: Magyarország megfelelő gáztartalékokkal rendelkezik
(MTI) - A kormány már meghozta az intézkedéseket a gáztározók feltöltésére; Magyarország megfelelő tartalékokkal rendelkezik - mondta Martonyi János külügyminiszter az Országgyűlés külügyi és a nemzetbiztonsági bizottságainak együttes üléséről ...
Simon-ügy-Rubovszky: a lefoglalt és a bizottságnak leadott vagyonnyilatkozat tartalmában megegyezik
Ukrán válság - OGY - Együttes ülést tarthat a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottság
A vizsgálat nem igazolta, hogy az NBH munkatársai ellenzéki politikusokat akartak volna lejáratni
Portik-Laborc - Ma befejezi munkáját az Országgyűlés ténymegállapító albizottsága
Rezsicsökkentés - Összefogás: blöff az alapdíjak tervezett eltörlése
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdődött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének időpontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Országgyűlés Országgyűlés
Simon-ügy - Némileg változtatott vagyonnyilatkozatán a képviselő
MTI   2014 February 10, Monday  

(MTI) - Némileg változtatott a január végén készített vagyonnyilatkozatán Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP volt elnökhelyettese, aki egy új változatot nyújtott be az Országgyűlésnek. Ez hétfőn került fel a Ház honlapjára. ...
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Némileg változtatott a január végén készített vagyonnyilatkozatán Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP volt elnökhelyettese, aki egy új változatot nyújtott be az Országgyűlésnek. Ez hétfőn került fel a Ház honlapjára. A vitatott, bécsi számlán lévő, több mint kétszázmillió forintnyi összeg ebben sem szerepel.

    A nagy értékű ingóságok fejezetben az értékpapírban elhelyezett megtakarítások és befektetések pont alatt korábban négy megtakarítást tüntetett fel a képviselő, a többi közt Fundamenta Lakáskasszában 500 ezer forintnyi megtakarítást, amelynek értékét új nyilatkozatában 1 366 466  forintra módosította.
    Az Union Biztosítónál egy egymillió forint névértékű befektetést ismertetett korábban, ezt 6 millió 257 ezer 781-es visszavásárlási értékre módosította.
     Az Allianznál egy félmillió forintos névértékű biztosítást jelzett január végén, ez az új dokumentumban 4180 eurós (1,3 millió forintos) értéken szerepel. Egy kötvényalapban a január végéig benyújtott vagyonnyilatkozatában 6 millió forintos összeget tüntetett fel, amelyet a most közöltben 8 millió 55 ezer 445 forintra változtatott.
    Az új nyilatkozatában további három tétel szerepel ezen pont alatt: egy 580 ezer forintos életbiztosítás, egy befektetési alapban tartott 4 millió 28 ezer 123 forintos tétel, valamint 5 millió 147 ezer 550 forintnyi kincstárjegy.
    A pénzintézeti számlakövetelései között korábban egy 5,5 milliós tételt forintban, míg egy 3,5 millió forintnyi devizás tételt közölt, az újban a forintkimutatás között egy 9 210 329 forint, míg a devizásban 1 395 044 forintnyi szerepel.
    A korábbiban feltüntetett egy ötmillió forintnyi egyéb pénzkövetelést is, ez az újban már nem található.
    Tartozásait is másképp szerepelteti a képviselő: január végén egy 12 millió forintos, magánszeméllyel szemben fennálló tartozást tüntetett fel. Ez mostanra 20 millió forintra emelkedett, és hozzá egy 240 ezer forintos pénzintézeti tartozás is társult.
    Simon Gábor emellett egy 97 négyzetméteres budapesti, XVIII. kerületi társasházi lakásnak is tulajdonosa, 2001 óta. Sopronban egy több mint 1200 négyzetméteres kertet is birtokol felerészt, Balatonszemesen van egy 55 négyzetméteres nyaralója és Budapesten, a XII. kerületben egy 128 négyzetméteres lakása, 2012 októbere óta. 2011 óta egy Hyundai autót is birtokol.  
    Az Országgyűlés mentelmi bizottsága hétfőn foglalkozott Simon Gábor új vagyonnyilatkozatával. A zárt ülés után Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke elmondta: az új dokumentum sem ad választ a kifogásolt kérdésekre, a bécsi számlán lévő összeg nem szerepel benne. A képviselő kedd estig még módosíthat vagyonnyilatkozatán - tette hozzá.
    Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese nem jelent meg a mentelmi bizottság ülésén.
    A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az MSZP-s képviselő levelében azt írta, hogy a nyilatkozatban nincs olyan rovat, ahol ezt az összeget feltűntethette volna, de szívesen elszámol vele "az erre felhatalmazott szervezet előtt".
    Rubovszky György azt mondta, a levél olvasása után ő hívta fel Simon Gábort és elmondta neki, hogy az országgyűlési törvény és a házszabály szerint ezekre a kérdésekre a mentelmi bizottságnak köteles nyilatkozni írásban. Erre öt nap áll rendelkezésre, ami kedden telik le, ezért tűzték ki a vagyonvizsgálati eljárás lezárását szerdára - közölte.
    Erre - folytatta a kormánypárti politikus - Simon Gábor azt mondta neki, hogy a következő ülés előtt ismét bead egy nyilatkozatot, az elmondottakat tudomásul vette, és átnézi a jogszabályokat.
    Simon Gábor, az MSZP eddigi elnökhelyettese február 6-án közölte, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról.    
    Szerdán a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.
    Simon Gábor egy ausztriai pénzintézetnél nyitott értékpapírszámlára 2008 januárjában 575 ezer eurót, majd 2009 áprilisában további 169 ezer amerikai dollárt helyezett el készpénzben. A számlán tavaly októberben az akkori árfolyamon 228 millió forint volt. Simon Gábor az elmúlt évekre vonatkozó adónyilatkozataiban egyetlen esetben sem szerepeltette a külföldi betétszámlán elhelyezett megtakarításait - közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player