Pártok
Választás 2014 - Mesterházy béremelést ígért a rendvédelmi dolgozóknak
(MTI) - Azonnali, érezhető mértékű béremelést ígért a baloldali összefogás nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó állománynak Mesterházy Attila szerdán Budapesten.
Soltész Miklós: hatezer bölcsődei férőhely jön létre ebben a ciklusban
Bajnai: április 6-án választhatunk, hogy Magyarország Kelethez vagy Nyugathoz tartozzon
Feljelentéseket tesz az MSZP az offshore gázügyben
Ukrán válság - OGY - Az LMP a szocialisták támogatását várja a rendkívüli ülésnap összehívásához
Választás 2014 - A Jobbik az Országgyűlés összehívását kéri a devizahitelesek miatt
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Párizs: nem lesznek szankciók Oroszországgal szemben az uniós csúcson
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Vádat emelt a Borsod megyei főügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Pártok Pártok
Választás 2014 - MSZP: a Fidesz a bűncselekménytől sem riad vissza
MTI   2014 February 10, Monday  

(MTI) - Vizsgálatot sürget az MSZP, hogy kiderüljön, ki készítette azt az internetre a múlt héten feltöltött videót, amely a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nevével visszaélve buzdítja szavazásra a határon túl élő magyarokat.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Vizsgálatot sürget az MSZP, hogy kiderüljön, ki készítette azt az internetre a múlt héten feltöltött videót, amely a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nevével visszaélve buzdítja szavazásra a határon túl élő magyarokat.

    Braun Róbert szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: minden jel arra mutat, hogy a film a Fideszé. Szerinte Orbán Viktor szerepeltetése mellett ezt támasztja alá a videó profizmusa és az is, hogy Kautzky Armand színművész hangjával vették fel, aki rendszeres szereplője Fidesz-kampányeseményeknek.
    Az MSZP-s képviselőjelölt úgy fogalmazott: ez az eset újabb jele annak, hogy "a Fidesz a bűncselekménytől sem riad vissza, hogy választási csalással a puccsot, amelyet eltervezett, végrehajtsa".
    Felszólította az NVI-t, kezdeményezzen vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki és miért készítette a felvételt, különben az MSZP feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával.
    Hangsúlyozta: a videó megtéveszti a külföldön élő választókat azzal, hogy "manipulatív módon azt a hamis látszatot kelti", Orbán Viktor és pártja támogatása érdekében kell regisztrálni, majd szavazni az országgyűlési választáson.
    Emellett hűtlen kezelés miatt feljelentést helyezett kilátásba arra az esetre is, ha a kormány nem tiltja el a Fideszt a Magyarország jobban teljesít szlogen és a hozzá kapcsolódó arculat használatától. Hozzátette: az Orbán-kormány közpénzből kampányol a Fidesz mellett, amikor 200 ezer forintért átadja a kormánypártnak azokat a kommunikációs eszközöket, amelyekért csaknem egymilliárd forintot fizetett.
    Mindkét ügy "átlépi a törvényesség határait", a választási csalást előkészítő lépések azonban már régóta folyamatban vannak - jelentette ki Braun Róbert, aki szerint a kormányoldal először jogi eszközökkel próbálta befolyásolni a választási eredményt. Ide sorolta a választójogi törvény megváltoztatását, a médiafelületek "ellopását" - közte a TV2 megvásárlását -, a kormányzati propagandát, és azt, hogy amíg a kettős állampolgárok szavazhatnak levélben, a külföldön dolgozó magyarok nem.
    Az elmúlt hetekben a kormány "betiltotta a nem Simicska ellenőrizte felületeken a közterületi reklámok elhelyezését", megakadályozta, hogy a kereskedelmi televíziókban hirdessenek a pártok, "abszurddá tette a közszolgálati médiumok választási műsorait és az ottani választási hirdetéseket" - sorolta.
    Megjegyezte azonban, hogy a Fidesz jogszerű és jogszerűtlen lépésekkel sem tudja megakadályozni, hogy a választók leváltsák a kormányt.
    A sajtótájékoztatón Budai Bernadett MSZP-szóvivő kérdésre közölte: semmi okuk arra, hogy ne indítsák a választáson Sós Tamás országgyűlési képviselőt, akiről a Hír Tv azt állította, plagizált doktori disszertációjában. A tévécsatorna Célpont című műsorában az hangzott el, hogy Sós Tamás szakképzésről írt doktorijában forrásmegjelölés nélkül másoktól átemelt részek vannak. A szóvivő szerint viszont Sós Tamás egyértelműen válaszolt a vádakra, amikor közölte, hogy jogi lépéseket tesz a műsor ellen.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player