Külföld
Hatalmas méreteket ölt a pénzmosás Hongkongban
(MTI) - Hatalmas méretű a pénzmosás az Ázsia pénzügyi központjának számító Hongkongban, miközben az adatok szerint Kínában meglepően alacsony fokú ez az illegális tevékenység - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) egy friss jelentéséből.
Kínába készül Michelle Obama
Kína tartaná a 7,5 százalékos gazdasági növekedést - FRISSÍTETT
Szabad a graffiti a kínai nagy fal egy részénél
Kínai sajtó: kettős mércét használ a Nyugat a terrorizmus megítélésében
Több ezren tüntettek Hongkongban az újságírókat ért erőszak ellen
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdődött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bűnügy
Vádat emelt a Borsod megyei főügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Január 2021
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Külföld Külföld
Begyűjtötte a rendőrség a szex kínai fővárosának több tucat kéjnőjét
MTI   2014 February 10, Monday  

(MTI) - Razziát tartottak a dél-kínai Tungkuanban, a szex kínai fővárosában vasárnap éjszaka, majd 12 szórakozóhelyről - amelyeket bezártak - 67, szexkereskedelemben érintett gyanúsítottat előállítottak
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Razziát tartottak a dél-kínai Tungkuanban, a szex kínai fővárosában vasárnap éjszaka, majd 12 szórakozóhelyről - amelyeket bezártak - 67, szexkereskedelemben érintett gyanúsítottat előállítottak - számolt be bő terjedelemben a vasárnap éjszaka történt eseményekről a kínai média hétfőn.

    A rendőrségi akcióra azt követően került sor, hogy a kínai központi televízió riportere rejtett kamerás felvételeket készített, s bemutatta a szolgáltatásokat, a hölgyek kiválasztásának menetét, a szállodai menedzser-közvetítővel folytatott beszélgetést. Dokumentálta azt is, hogy biztosították: a rendőrség nem fog a tilosban járókon rajtaütni.
    A riporter bemutatta még, amint egy karaokebárban két hölgy ruhátlanul táncolva szórakoztatta kuncsaftjait. Az újságíró két különböző helyszínről is telefonon bejelentést tett a rendőrségen, hogy prostitúció folyik a szállodákban, de az ígért járőrök nem érkeztek meg.
    A Gyöngy-folyó torkolatában fekvő város rendőrőrseinél már vizsgálatot indítottak kötelességszegés miatt. A közbiztonsági hivatal igazgatóját és a rendőrkapitányság vezetőjét felfüggesztették állásából, az ügyben folytatják a nyomozást. A kínai törvények szerint a kéjhölgyek és szolgáltatásaik igénybe vevői bűncselekményt követnek el, s egyaránt elzárásra, illetve pénzbírságra ítélhetők.
    A Global Times című lap összeállításában megszólaló Li Jin-ho szociológus mindazonáltal úgy vélte, hogy a szexipart nehéz lesz kiűzni a térségből, mivel jelentős igény mutatkozik rá. Mint mondta, a prostitúcióval szerte az országban találkozni, s Tungkuanban, csak azért annyira virágzó, mert gyakorlatilag nem tartották ellenőrzés alatt.
    A szakember szerint a tiltásra alapozott jelenlegi jogi környezet nem segíti a megoldást, mi több, a szervezett bűnözés irányába sodorja a benne érintetteket. Li úgy vélekedett, a prostitúció legalizálása segítene a helyzeten, de erről a jelen körülmények között még vitát indítani sem szabad.
    A társadalomkutatók egy része már korábban kiállt egy liberálisabb megoldás mellett, ám nyomban erős kritikával illették őket. Van olyan parlamenti képviselő, aki évek óta küzd a prostituáltak jogaiért, elsősorban azért, hogy nagyobb védettséget kaphassanak az AIDS és más nemi betegségek ellen. A témát a közösségi médiában azonnal felkapták az emberek, voltak, akik a helyi rendőrség tehetetlenségét rótták fel, mások úgy vélték, az éjszakai pillangók számára külön zónákat kellene létrehozni.
    A több mint nyolcmilliós, prefektúraszintű városban egyébként 2009-ben már indítottak egy átfogó kampányt a prostituáltak ellen, ugyanis akkorra állítólag elérte a számuk a 300 ezret. 2010-ben nagy visszhangot váltott ki, hogy a rendőrség a város utcáin felvonultatta az ősi mesterség épp horogra akadt művelőit. Az érintettek megaláztatása azonban heves bírálatot váltott ki a közvélemény, de még a közbiztonsági tárca illetékesei részéről is.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player