Programajánló
Február 2019
H K S C P S V
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Koncz Zsuzsa
Gitárprímás Szegeden
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Bulvár
Visszavihetik Franciaországba Ophelie holttestét
Felmentették Vajnai Attilát az önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
Progressive Sun április 25.-én
The Freak Factory
Autók
Ezentúl Bugatti Veyronnal is üldözik a bűnt Dubaiban
Oktatás Oktatás
Köztársasági elnöki kitüntetés a fővárosi Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumn
MTI   2011 October 21, Friday  

(MTI) - A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elismerésben részesült a főváros II. kerületében található Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium. A kitüntetést Kiss Norbert, az államfői hivatal vezetője adta át pénteken.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elismerésben részesült a főváros II. kerületében található Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium. A kitüntetést Kiss Norbert, az államfői hivatal vezetője adta át pénteken.

    Kiss Norbert az MTI-nek elmondta, hogy a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elnevezésű kitüntetést most első ízben kapja meg a fővárosban nem magánszemély, hanem közintézmény.
    Az iskola kitüntetését a szülői munkaközösség terjesztette elő - fűzte hozzá. Kiemelte: az iskola különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a magyar nyelv oktatása mellett az idegen nyelvi képzés is magas színvonalú legyen. A köztársasági elnök pedig fontosnak tartja, hogy a mai fiatalok körében ez kiemelt kérdés legyen - hangsúlyozta Kiss Norbert.
    A kitüntetés létrehozásáról szóló államfői határozat 2010. szeptemberében jelent meg. A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetés a magyar nemzet közösségének szolgálatáért személyeknek, intézményeknek vagy településeknek adományozható. Az érdemérem és a díszoklevél éremmel elismerést a köztársasági elnök adományozza.
    A pénteken elismerésben részesített intézmény az 1860-ban alapított Hűvösvölgyi úti - később Bányai Júlia elnevezésű - iskola jogutódja. Az ott elhelyezett alsó tagozat 1994-ben költözött a hét tanteremmel bővített - 1960-ban a főváros II. kerületének zöldövezetében, az Apáti-szikla alatt, az Ördögárok-patak partján épült - Pasaréti úti épületbe. 1995-ben a gimnáziumi tagozat megszervezésével az iskola szerkezetváltást hajtott végre. A gimnáziumi oktatás bevezetésével egy időben vette fel az intézmény a Pasaréten élt költő-műfordító, Szabó Lőrinc nevét. 1999-től - újabb szerkezetváltással - az iskola 13 évfolyamos két tannyelvű általános iskolaként és gimnáziumként működik, 8+5 osztályos szerkezetben. Első osztálytól heti öt órában oktatják az angol nyelvet, és három közismereti tantárgyat tanítanak a célnyelven. A kilencedik évfolyamon heti húszórás angol nyelvoktatásban részesülnek tanulóik.
    Volt tanév, amikor 1000 tanulója volt az iskolának, amelyből kétszázat is meghaladta az állami gondozott gyerekek száma. A diákok kiemelkedő eredményeket produkálnak az érettségin és a felsőoktatási felvételiken.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player