Programajánló
Június 2022
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Oktatás Oktatás
Köztársasági elnöki kitüntetés a fővárosi Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumn
MTI   2011 October 21, Friday  

(MTI) - A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elismerésben részesült a főváros II. kerületében található Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium. A kitüntetést Kiss Norbert, az államfői hivatal vezetője adta át pénteken.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elismerésben részesült a főváros II. kerületében található Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium. A kitüntetést Kiss Norbert, az államfői hivatal vezetője adta át pénteken.

    Kiss Norbert az MTI-nek elmondta, hogy a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elnevezésű kitüntetést most első ízben kapja meg a fővárosban nem magánszemély, hanem közintézmény.
    Az iskola kitüntetését a szülői munkaközösség terjesztette elő - fűzte hozzá. Kiemelte: az iskola különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a magyar nyelv oktatása mellett az idegen nyelvi képzés is magas színvonalú legyen. A köztársasági elnök pedig fontosnak tartja, hogy a mai fiatalok körében ez kiemelt kérdés legyen - hangsúlyozta Kiss Norbert.
    A kitüntetés létrehozásáról szóló államfői határozat 2010. szeptemberében jelent meg. A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetés a magyar nemzet közösségének szolgálatáért személyeknek, intézményeknek vagy településeknek adományozható. Az érdemérem és a díszoklevél éremmel elismerést a köztársasági elnök adományozza.
    A pénteken elismerésben részesített intézmény az 1860-ban alapított Hűvösvölgyi úti - később Bányai Júlia elnevezésű - iskola jogutódja. Az ott elhelyezett alsó tagozat 1994-ben költözött a hét tanteremmel bővített - 1960-ban a főváros II. kerületének zöldövezetében, az Apáti-szikla alatt, az Ördögárok-patak partján épült - Pasaréti úti épületbe. 1995-ben a gimnáziumi tagozat megszervezésével az iskola szerkezetváltást hajtott végre. A gimnáziumi oktatás bevezetésével egy időben vette fel az intézmény a Pasaréten élt költő-műfordító, Szabó Lőrinc nevét. 1999-től - újabb szerkezetváltással - az iskola 13 évfolyamos két tannyelvű általános iskolaként és gimnáziumként működik, 8+5 osztályos szerkezetben. Első osztálytól heti öt órában oktatják az angol nyelvet, és három közismereti tantárgyat tanítanak a célnyelven. A kilencedik évfolyamon heti húszórás angol nyelvoktatásban részesülnek tanulóik.
    Volt tanév, amikor 1000 tanulója volt az iskolának, amelyből kétszázat is meghaladta az állami gondozott gyerekek száma. A diákok kiemelkedő eredményeket produkálnak az érettségin és a felsőoktatási felvételiken.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player