Programajánló
Februr 2023
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Ebben a hnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Hollywoodi világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Új modellt állít csatarendbe a Caterham
Önkormányzatok Önkormányzatok
Fantomintézmény Abonyban
Független Hírügynökség   2011 January 13, Thursday  

Az ÁNTSZ engedély nélkül mûködik az abonyi Kostyán Andor Rendelõintézet. Novemberben adták át több hónapos csúszással az intézetet, de az üzemeltetése máig körülményes - közölte a beruházást vizsgáló ad hoc bizottság elnöke csütörtökön.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
Az ÁNTSZ engedély nélkül mûködik az abonyi Kostyán Andor Rendelõintézet. Novemberben adták át több hónapos csúszással az intézetet, de az üzemeltetése máig körülményes - közölte a beruházást vizsgáló ad hoc bizottság elnöke csütörtökön. Ha február 5-ig nem érkezik meg az engedély, akkor az egészségügyi központ nem kaphat OEP finanszírozást, és ezzel veszélybe kerül az idei mûködése.

Fantomintézményként, alapító okirat nélkül mûködik a novemberben átadott, több mint négyszázmilliós pályázati pénzbõl megépült abonyi egészségügyi centrum. Ez az az intézmény, ahová õsszel nem tudták bevinni a röntgen gépet, mert nem volt elég nagy ajtó, amin befért volna. A háziorvosok most már ott rendelnek ugyan, de üzemeltetési gondjai vannak az önkormányzatnak - mondta Kelemen Tibor, a beruházás körüli problémák feltárására létrejött ad hoc bizottság elnöke csütörtökön.
Kelemen Tibor tájékoztatása szerint ÁNTSZ-engedélye még mindig nincs a Kostyán Andor Rendelõintézetnek. Ha február 5-ig ez az engedély nem érkezik meg Abonyba, akkor az egészségügyi központ nem kaphat OEP finanszírozást, és ezzel veszélybe kerül az idei mûködése.
Pusztai Dezsõ igazgató a legutóbbi bizottsági ülésen arról számolt be, hogy az ÁNTSZ-nek még el sem küldték a kérelmet, mivel az egészségügyi központ alapító okirat hiányában jogilag még nem létezik, tehát nincs, akivel az ÁNTSZ hivatalosan kapcsolatba léphetne, és az egészségpénztár szerzõdhetne. Mindaddig nem tudnak még takarítónõt sem alkalmazni, amíg a rendelõintézet nem válik jogi személlyé, a beszerzésekre pedig egyelõre nincs költségvetése az abonyi egészségügyi centrumnak. Vannak kivitelezési problémák is az épületben: a falak több helyen átáztak, nedvesednek a hóolvadás után, és több helyiségben szivárognak a vízvezetékek is.
Az önkormányzati bizottság felelõsöket jelölt ki, akik szakértõk bevonásával tesznek javaslatot a feltárt hiányosságok megszüntetésére.

Hozzszlsok Kedves Olvas! Jelentkezzen be s akkor hozzszlhat a tmhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszgos s sport hrek a nap 24 rjban!:Hírek arrow HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player