Programajánló
Július 2022
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
SEMA: 600+ lóerős Elantra GT a Bisimototól
Politika Politika
A budapesti barlangok körüli visszásságokat vizsgálná Tarlós István
Független Hírügynökség   2010 September 18, Saturday  

Felelősségre vonást ígért a fővárosi barlangokat ért károk kapcsán Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Felelősségre vonást ígért a fővárosi barlangokat ért károk kapcsán Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szombaton. Mint mondta, valakinek meg kell válaszolnia például azt, hogyan kerülhetett magánkézbe az UNESCO listájára készülő Molnár János-barlang. A politikus szerint a barlangokban folytatni kell a kutatásokat és közszemlére kell őket tenni, emellett pedig meg kell akadályozni a profitorientált beruházásokat.

A Molnár János-barlang magánkézbe kerülését vizsgálná Tarlós István, miután a főváros tulajdonában lévő területen egy kft. gyógyszállót építene, ezzel pedig ellehetetlenítené a barlang további kutatását, bemutathatóságát. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje erről azután beszélt, hogy látogatást tett a helyszínen Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel és Adamkó Péter barlangszakértővel.
A barlangászok egy petíciót adtak át a politikusnak, amelyben felhívták a figyelmét a többi között arra, hogy a világ leghosszabb hévizes eredetű, ma is aktív meleg vizű barlangját folyamatosan kutatják, és szinte naponta fedeznek fel benne újabb részeket a búvárok, ugyanakkor a koncessziós joggal rendelkező cég már most is mindig megfellebbezi a barlangban történő kutatást, az engedély-kiadás megtorpedózásával. A szakemberek azt kérik, hogy Tarlós István oldja meg a Molnár János-barlang ügyét és több, a fővárost érintő barlangvédelmi anomáliának vessen véget. Ezek között említik az I. kerületi várbarlangot és kazamata-rendszert, a Mátyás-templom előtt nyíló Nagyboldogasszony barlangot, az Origo barlang problémáját, amely fölé házat építenek, a József-hegyi barlangot, amely fölé víznyomóvezetéket építettek be, súlyosan veszélyeztetve ezzel a képződményt, amely egyébként a világ legnagyobb hévizes kristálytermét rejti.
Tarlós István elmondta: folytatni kell a barlangkutatásokat Budapesten és be kell mutatni a közönségnek a képződményeket. Emellett kiemelkedő feladatnak nevezte, hogy a különlegességek az őket megillető módon felkerülhessenek a világörökség listájára.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player