Programajánló
December 2022
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hůnapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukr√°n v√°ls√°g - Az oroszok haj√≥k els√ľllyeszt√©s√©vel foglyul ejtett√©k az ukr√°n flotta egy r√©sz√©t
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda √©p√ľl G√∂d√∂ll√Ķn
14:36 
Ukr√°n v√°ls√°g - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyel√Ķit
13:44 
Diszk√≥trag√©dia - Fenntartotta a kor√°bbi joger√Ķs √≠t√©letet a K√ļria a West Balk√°n-√ľgyben
Szeged
Szegedi hírek
B√Ķrgy√≥gy√°szati t√°vkonzult√°ci√≥s rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Választás 2014 РBotka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utast√°j√©koztat√≥-rendszer teszt√ľzeme a szegedi meg√°ll√≥kban
Magazin
Uccai dum√°k
Politikus szerepek
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Bugatti EB110 SS gumif√ľst√∂l√©s
Szegedi hírek Szegedi hírek
Nem csitulnak a ked√©lyek a b√©rek kifizet√©se k√∂r√ľl
Munkat√°rsunkt√≥l   2010 January 19, Tuesday  

Nem csillapodnak az indulatok a Csongr√°d Megyei √Ėnkorm√°nyzat fideszes vezet√©se √©s az ellenz√©k k√∂z√∂tt a decemberi b√©rek k√©sedelmes kifizet√©s√©vel kapcsolatban. Az MSZP-SZDSZ frakci√≥ keddi level√©re Magyar Anna k√∂zlem√©nyben reag√°lt.
  HozzŠszůlŠsok Nyomtat E-mail PDF
√ögy t√Ľnik, hogy lavin√°t ind√≠tott el Magyar Anna k√∂zgy√Ľl√©si eln√∂k akkor, amikor december 21-√©n n√©vre sz√≥l√≥ lev√©lben √©rtes√≠tette a Csongr√°d Megyei √Ėnkorm√°nyzat int√©zm√©nyein√©l dolgoz√≥ munkat√°rsait a decemberi b√©rek k√©sedelmes kifizet√©s√©vel kapcsolatban. Amint arr√≥l kor√°bban m√°r besz√°moltunk, Kozma J√≥zsef MSZP-s orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ szerint val√≥tlans√°got √°ll√≠tott Magyar Anna a b√©rek cs√ļsz√°s√°val kapcsolatban, hiszen az √∂nkorm√°nyzat¬† m√°r december 21-√©n √©s 22-√©n megkapta azokat a forr√°sokat, amelyeket a dolgoz√≥k b√©reinek kifizet√©s√©re ford√≠thatott volna a megye.

Magyar Anna level√©ben ugyanis az olvashat√≥, hogy "csak janu√°r elej√©n utalja ki a korm√°ny a b√©rfizet√©shez sz√ľks√©ges √∂sszeget, azaz √©ppen akkor tartja vissza a p√©nzt, amikor a szok√°sosn√°l is t√∂bb minden√ľtt a csal√°di kiad√°s. Ez√©rt sajnos mindannyian csak janu√°r 6-√°n fogjuk megkapni jogos j√°rand√≥s√°gunkat."

A Csongr√°d Megyei K√∂zgy√Ľl√©s ellenz√©ki frakci√≥vezet√Ķje a nyilv√°noss√°g el√Ķtt vonta felel√Ķss√©gre a megyei vezet√Ķket az esettel kapcsolatban, akkor Magyar Anna arra hivatkozott, hogy "a Csongr√°d Megyei K√∂zgy√Ľl√©s az el√Ķzetes p√©nz√ľgyminiszt√©riumi t√°j√©koztat√≥ alapj√°n 2009. december 17-i √ľl√©s√©n ellenszavazat n√©lk√ľl elfogadta, hogy 2010. janu√°r 6-√°n fizess√©k ki a decemberi b√©reket".

Kozma J√≥zsef kor√°bban gonosz akci√≥nak min√Ķs√≠tette az esetet, amelyre szerinte az√©rt volt sz√ľks√©g, hogy a megye vezet√©se befeket√≠tse az √°ltaluk gy√Ľl√∂lt korm√°nyt a dolgoz√≥k el√Ķtt. Szab√≥ Zolt√°n MSZP-s orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n pedig azt mondta, hogy Magyar Anna direkt hergelte a munkav√°llal√≥kat a korm√°ny ellen.

A Csongr√°d megyei k√∂zgy√Ľl√©s MSZP-SZDSZ frakci√≥ja kedden √ļjabb lev√©llel √°llt el√Ķ, melyben t√©nyekkel t√°masztott√°k al√° igazukat. Egyben b√≠r√°lt√°k a megyei vezet√©s m√≥dszereit, melyek v√©lem√©ny√ľk szerint diktat√≥rikus. Az MSZP-SZDSZ frakci√≥ level√©ben az is olvashat√≥, hogy m√°s √∂nkorm√°nyzatok rendben megkapt√°k a t√°mogat√°st, melyb√Ķl id√Ķben rendezni tudt√°k a b√©reket. Kozma J√≥zsef √©s a t√∂bbi korm√°nyp√°rti politikus szerint egy√©rtelm√Ľ, hogy a megye vezet√©se tartotta vissza dolgoz√≥k jogos j√°rand√≥s√°g√°t.

Term√©szetesen a v√°lasszal Magyar Anna sem maradt ad√≥s. A k√∂zgy√Ľl√©si eln√∂k szerint a szocialista ir√°ny√≠t√°s√ļ P√©nz√ľgyminiszt√©rium t√©vesztette meg a Csongr√°d Megyei √Ėnkorm√°nyzatot, eg√©szen pontosan a K√∂zgazdas√°gi oszt√°ly k√©pvisel√Ķj√©t, aki azt az inform√°ci√≥t kapta okt√≥ber 19-√©n Budapesten, hogy „2009. √©v v√©g√©n az √∂nkorm√°nyzatok sz√°m√°ra az eddigi gyakorlatt√≥l elt√©r√Ķen nem utalj√°k ki a plusz egyhavi t√°mogat√°st, mert az √°llamh√°ztart√°s p√©nz√ľgyi helyzete ezt nem engedi meg."

A megyei √∂nkorm√°nyzat pedig csak a p√©nz√ľgyi t√°j√©koztat√°snak megfelel√Ķen √©rtes√≠tette ki a dolgoz√≥kat arr√≥l, hogy a korm√°nyzat k√©sedelmes utal√°sa miatt a 2009. december havi fizet√©s√ľket 2010. janu√°r 6-√°n kapj√°k meg. Ezt a javaslatot a 2009. december 17-i k√∂zgy√Ľl√©sen a k√©pvisel√Ķk ellenszavazat n√©lk√ľl j√≥v√°hagyt√°k - olvashat√≥ Magyar Anna level√©ben.

  • A Csongr√°d megyei k√∂zgy√Ľl√©s MSZP-SZDSZ frakci√≥j√°nak levele

A Csongrád megyei intézmények Dolgozóinak!

Nem tudjuk √©s nem is akarjuk k√©nyszer√≠teni √Ėn√∂ket az e lev√©lben foglaltak elolvas√°s√°ra. Sz√°munkra elfogadhatatlanok a megyei vezet√©s diktat√≥rikus m√≥dszerei. Tapasztaltuk, hogy a megyei √∂nkorm√°nyzati int√©zm√©nyekn√©l vezet√Ķk √©s alkalmazottak egyar√°nt f√©lnek √Ķszint√©n v√©lem√©nyt
nyilv√°n√≠tani. Ez√©rt nem munkahelyi vezet√Ķik k√∂zvet√≠t√©s√©vel, hanem a nyilv√°noss√°got ig√©nybe v√©ve mondunk el n√©h√°ny dolgot arr√≥l, ami decemberi fizet√©s√ľkkel t√∂rt√©nt.

T√©nyek. K√∂zt√°rsas√°gunk korm√°ny√°nak 292/2009. (XII. 19.) rendelete szerint: „(8) Az √∂nkorm√°nyzatokat, t√∂bbc√©l√ļ kist√©rs√©gi t√°rsul√°sokat 2010. √©vben nett√≥ m√≥don megillet√Ķ t√°mogat√°sok utal√°s√°nak el√Ķ √ľteme 2009. december 22-e." Ennek megfelel√Ķen az √°tutal√°s ezen a napon a megyei √∂nkorm√°nyzat sz√°ml√°j√°ra megt√∂rt√©nt. A Kincst√°r 21-√©n m√°r megk√ľldte a kifizet√©shez sz√ľks√©ges b√©rjegyz√©keket.

A megyei k√∂zgy√Ľl√©s eln√∂ke a rendelet ellen√©re √Ėn√∂knek december 21-√©n level√©ben ezt √≠rta: „Rossz h√≠r, hogy m√°r az √©v v√©g√©n elkezdik az elvon√°sokat: csak janu√°r elej√©n utalja ki a korm√°ny a b√©rfizet√©shez sz√ľks√©ges √∂sszeget, azaz √©ppen akkor tartja vissza a p√©nzt, amikor a szok√°sosn√°l is t√∂bb minden√ľtt a csal√°di kiad√°s. Ez√©rt sajnos mindannyian csak janu√°r 6-√°n fogjuk megkapni a jogos j√°rand√≥s√°gunkat." (Kiemel√©s a lev√©l al√°√≠r√≥j√°t√≥l, Magyar Ann√°t√≥l.)

L√°that√≥, hogy a k√∂zgy√Ľl√©s eln√∂ke nem √≠rt igazat. Val√≥j√°ban a megyei vezet√©s tartotta vissza jogos j√°rand√≥s√°gukat. √Člve a lehet√Ķs√©ggel, a megy√©ben t√∂bb int√©zm√©nyfenntart√≥ m√©g az √ľnnepek k√∂z√∂tt √°tutalta a dolgoz√≥knak a fizet√©st.

A dolog nem mag√°t√≥l t√∂rt√©nt √≠gy, a lev√©lb√Ķl is kider√ľl, hogy a k√∂zgy√Ľl√©s vezet√©se el√Ķre eltervezte. Az √°tmeneti gazd√°lkod√°si rendelet el√Ķterjeszt√©s√©be ezt √≠rt√°k: „... a kor√°bbi gyakorlattal ellent√©tben k√∂zponti finansz√≠roz√°si el√Ķleg - amely a janu√°r elej√©n esed√©kes nett√≥ illetm√©nyeket volt hivatott fedezni - nem v√°rhat√≥. A v√°ltoz√°s miatt - a 2010. √©vi k√∂lts√©gvet√©si rendelet elfogad√°s√°ig esed√©kes - a decemberi, illetve janu√°r havi - illetm√©nyek kifizet√©s√©re a t√°rgyh√≥napot k√∂vet√Ķ h√≥nap 6. napj√°t javaslom, mivel nagy val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel erre az id√Ķpontra t√∂rt√©nik meg az √°llami t√°mogat√°sok √©s hozz√°j√°rul√°sok - korm√°nyrendeletben szab√°lyozott - √ľtem√©nek j√≥v√°√≠r√°sa." (sic)

Ez az inform√°ci√≥ alap n√©lk√ľli. A k√∂zgy√Ľl√©s vezet√©se ezzel az el√Ķterjeszt√©ssel megt√©vesztette a j√≥hiszem√Ľ k√∂zgy√Ľl√©si t√∂bbs√©get, amely nem gondolt arra, hogy az el√Ķterjeszt√©sbe val√≥tlans√°g ker√ľlt, √©s mit sem tudott az √Ėn√∂knek k√©sz√ľl√Ķ lev√©lr√Ķl. M√°s √∂nkorm√°nyzatok nem is tettek semmi hasonl√≥ l√©p√©st. Rendben megkapt√°k √©s hamar ki is fizett√©k a j√°rand√≥s√°gokat.

Halljuk, l√°tjuk, hogy nagyon sokan f√©lnek, √©s nem mernek sz√≥lni vagy tenni a megyei vezet√©s diktat√≥rikus elj√°r√°sa √©s a pack√°z√°sok ellen. Megyei k√©pvisel√Ķk√©nt mi felemelj√ľk szavunkat a k√∂zgy√Ľl√©si eln√∂k el√Ķre megtervezett politikai akci√≥ja ellen, melynek c√©lja az volt, hogy a korm√°ny ellen hergelje az int√©zm√©nyek dolgoz√≥it. Ennek esett √°ldozat√°ul az √Ėn√∂k b√©r√©nek rendes id√Ķben t√∂rt√©n√Ķ kifizet√©se.

S√Ķt, ha a vezet√©s akarta volna, l√°tva a sz√°ml√°j√°ra rendben meg√©rkezett √∂sszeget, m√°r az √ľnnepek k√∂z√∂tt utalhatott volna. Ehhez b√°rmikor tal√°lt volna a k√©pvisel√Ķk k√∂zt legal√°bb 21 j√≥indulat√ļ t√°mogat√≥t. Nem keresett.

Sz√°m√≠thatnak r√°, hogy a j√∂v√Ķben is ki√°llunk a b√©r√ľk√©rt tisztess√©gesen megdolgoz√≥k √©rdekei√©rt.

Szeged, 2010. janu√°r 19.

A Csongr√°d megyei k√∂zgy√Ľl√©s
MSZP-SZDSZ frakciója

Dr. Kozma József,
frakci√≥vezet√Ķ
Dr. Buzás Péter
Gazdag J√°nos
Dr. Demeter Attila
Dr. Somogyi √Ārp√°d
Molnár József
Simicz József
Magyari László
Kov√°cs S√°ndor
Szirbik Imre
Sz√Ľcs Lajos
Varga √Ārp√°d
Dr. Bertalan Zolt√°n
Dr. Zsótér István
Dr. Piri József
Szaniszló József
 

  • Magyar Anna Csongr√°d megyei eln√∂k reag√°l√°sa Kozma J√≥zsef megyei k√©pvisel√Ķ ny√≠lt level√©re¬†

Tisztelt Kozma József Úr! 

Az √Ėn √°ll√≠t√°s√°val ellent√©tben a Csongr√°d Megyei √Ėnkorm√°nyzat K√∂zgazdas√°gi oszt√°ly√°nak k√©pvisel√Ķje 2009. okt√≥ber 19-√©n Budapesten, a P√©nz√ľgyminiszt√©riumban az al√°bbi t√°j√©koztat√°st kapta: „2009. √©v v√©g√©n az √∂nkorm√°nyzatok sz√°m√°ra az eddigi gyakorlatt√≥l elt√©r√Ķen nem utalj√°k ki a plusz egyhavi t√°mogat√°st, mert az √°llamh√°ztart√°s p√©nz√ľgyi helyzete ezt nem engedi meg." Ezt Gurnik √Āgnes, a szakt√°rca f√Ķoszt√°lyvezet√Ķ-helyettese mondta az eml√≠tett napon megtartott szakmai tov√°bbk√©pz√©sen.

A megyei √∂nkorm√°nyzat a p√©nz√ľgyi t√°j√©koztat√°snak megfelel√Ķen ki√©rtes√≠tette a dolgoz√≥kat arr√≥l, hogy a korm√°nyzat k√©sedelmes utal√°sa miatt a

2009. december havi fizet√©s√ľket 2010. janu√°r 6-√°n kapj√°k meg. Ezt a javaslatot a 2009. december 17-i k√∂zgy√Ľl√©sen a k√©pvisel√Ķk ellenszavazat n√©lk√ľl j√≥v√°hagyt√°k.

Ha valaki megt√©vesztett valakit, az a szocialista ir√°ny√≠t√°s√ļ P√©nz√ľgyminiszt√©rium volt! Mi akkor k√∂vett√ľnk el hib√°t, amikor az MSZP-s vezet√©s√Ľ t√°rca szav√°nak hitelt adtunk! Mint ahogyan elhitt√ľk azt is, hogy a k√≥rh√°zak p√©nz√ľgyi helyzet√©nek rendez√©s√©re √≠g√©rt 6 milli√°rd forint id√Ķben meg√©rkezik a k√≥rh√°zak sz√°ml√°ira - nem mintegy h√≥napos k√©sedelemmel, janu√°rban.

Megk√©rj√ľk a megyei szocialista k√©pvisel√Ķket arra, hogy a lej√°rat√≥ kamp√°ny folytat√°sa helyett, ink√°bb annak √©rdek√©ben j√°rjanak k√∂zbe, hogy a

j√∂v√Ķben a korm√°nyzatt√≥l a val√≥s inform√°ci√≥k jussanak el az √∂nkorm√°nyzatokhoz!

Szeged, 2010. janu√°r 19.

Csongr√°d Megyei K√∂zgy√Ľl√©s Sajt√≥szolg√°lata


 


HozzŠszůlŠsok Kedves Olvasů! Jelentkezzen be ťs akkor hozzŠszůlhat a tťmŠhoz!Webradio.hu - Szegedi, orszŠgos ťs sport hŪrek a nap 24 ůrŠjŠban!:H√≠rek arrow H√≠rekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player