Gasztro-folklór |
---|
A közmondás szerint, ha lúd, legyen kövér, valamint jobb egy lúd nyak, száz tyúk nyaknál. Ennek szellemében töltött libanyakat, -mellet, -combot és libamájat sütöttünk, mindezt pedig filmre vettük! |  |
|  |
|  |
|  |
|  |
|
Gasztro |
---|
 | Receptek |
|  | Kóstoló Kommandó |
|  | Borászatok |
|
Törzsasztal |
---|
Frankóságok |
---|
Frank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső süllőfilét készít sült zöldség körettel. | Gasztro-folklór |
---|
Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa gasztro-történeti előadásában a fröccsről beszél. |
|
Sztárinterjúk |
---|
Gyömbér László mesél életéről... |
| |
Főzzőn velünk Karácsonyra!
Munkatársunktól
2006 December 17, Sunday
 Mi jut eszébe az embernek a Karácsony szó hallatán? Szeretet, család, ajándékok, hó, hideg és persze evés, ivás. Nekünk is, így készítettün a káracsonyi ételekről is egy kisfilmet, nézze meg!
|
Mi jut eszébe az embernek a Karácsony szó hallatán? Szeretet, család, ajándékok, hó, hideg és persze evés, ivás. Az ünnep fénypontja mindehol a karácsonyi lakoma. A falusi ház legtiszteltebb bútordarabja mindig is az asztal volt. Karácsony nem múlhat el hal, halászlé nélkül, de elmaradhatatlan a pulyka is. Sokan ilyenkorra időzítik a disznóvágást. Így aztán töltött káposzta, hurka és kolbász hegyek ékesítik az asztalt és terhelik a gyomrot. A diós és mákos belyglivel általában már csak a szemünket kenegetjük, mert csak az kívánja.
Tekintse meg karácsonyi ételekről készített filmünket!
|
|
|
Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!