ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
KakukktojĂĄs: Bugatti egy Ferrari talĂĄlkozĂłn
Jog Jog
Nemzetközi konferencia a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szakrĂłl
MTI   2013 June 26, Wednesday  

(MTI) - Az OrszĂĄgos BĂ­rĂłsĂĄgi Hivatal (OBH) ad otthont annak a nemzetközi konferenciĂĄnak, melyet a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szakrĂłl a BĂ­rĂłnĂ”k EgyesĂŒlete rendez szerdĂĄn. Galajda Ágnes bĂ­rĂł, az egyesĂŒlet elnöke mĂ©rföldkĂ”nek nevezte a kapcsolati erĂ”szak Ășj ...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az OrszĂĄgos BĂ­rĂłsĂĄgi Hivatal (OBH) ad otthont annak a nemzetközi konferenciĂĄnak, melyet a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szakrĂłl a BĂ­rĂłnĂ”k EgyesĂŒlete rendez szerdĂĄn. Galajda Ágnes bĂ­rĂł, az egyesĂŒlet elnöke mĂ©rföldkĂ”nek nevezte a kapcsolati erĂ”szak Ășj bĂŒntetĂ” törvĂ©nykönyvben törtĂ©nĂ” szabĂĄlyozĂĄsĂĄt.

    A konferenciĂĄn többek közt elĂ”adĂĄst tart a kĂ­nai delegĂĄciĂł vezetĂ”je, az ottani legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg tagja Ă©s egy amerikai elĂ”adĂł is. Egy magyar rĂ©sztvevĂ” a cigĂĄny kultĂșrĂĄn belĂŒli helyzettel foglalkozik, egy mĂĄsik pedig a KözĂ©p-EurĂłpai Egyetem 26 orszĂĄgra vonatkozĂł kutatĂĄsĂĄnak eredmĂ©nyĂ©t ismerteti.
    Galajda Ágnes arra hĂ­vta fel a figyelmet, hogy a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szak a vilĂĄg szĂĄmos orszĂĄgĂĄban, a legkĂŒlönbözĂ”bb kultĂșrĂĄkban megfigyelhetĂ” Ă©s sokfĂ©le vĂĄlaszt prĂłbĂĄlnak adni rĂĄ. Ezek megismerĂ©se, összehasonlĂ­tĂĄsa sokat segĂ­thet a problĂ©ma kezelĂ©sĂ©ben, ezĂ©rt nagy jelentĂ”sĂ©gĂ»ek a bĂ­rĂĄk szĂĄmĂĄra szervezett nemzetközi trĂ©ningek, tapasztalatcserĂ©k.
    Az ĂĄldozatok szĂĄmĂĄra kĂ©t nagyon fontos vĂĄlasz adhatĂł: az önĂĄllĂł törvĂ©ny Ă©s a megfelelĂ” tĂĄvoltartĂĄs. MagyarorszĂĄgon a csalĂĄdon belĂŒli erĂ”szakkal kapcsolatos tĂĄvoltartĂĄst bĂŒntetĂ”ĂŒgyekben 2006, egyĂ©b ĂŒgyekben 2009 Ăłta lehet elrendelni. BĂŒntetĂ” ĂŒgyekben meglehetĂ”sen ritka ez az intĂ©zkedĂ©s, Ă©vente alig nĂ©hĂĄny tucatnyira kerĂŒl sor, mĂĄs ĂŒgyek kapcsĂĄn viszont az elmĂșlt Ă©vekben kĂ©tezret meghaladĂłan rendeltĂ©k el - mondta a FĂ”vĂĄrosi TörvĂ©nyszĂ©k bĂ­rĂĄja.
    Galajda Ágnes mĂ©rföldkĂ”nek nevezte, hogy a magyar szabĂĄlyozĂĄsban az Ășj bĂŒntetĂ” törvĂ©nykönyv rĂ©szekĂ©nt jĂșlius 1-jĂ©tĂ”l hatĂĄlyba lĂ©p a kapcsolati erĂ”szakra vonatkozĂł tĂ©nyĂĄllĂĄs.
    A szakember ĂŒdvözölte, hogy az Ășj tĂ©nyĂĄllĂĄs nemcsak a hozzĂĄtartozĂłkra, hanem a volt hĂĄzastĂĄrsakra, volt Ă©lettĂĄrsakra, gondnokra, gondnokoltra, gyĂĄmra Ă©s gyĂĄmoltra is kiterjed, Ă©s azt is bĂŒntetni rendeli, ha az elkövetĂ” bĂĄntalmazza, megalĂĄzza vagy a közös vagyon elvonĂĄsĂĄval sĂșlyos nĂ©lkĂŒlözĂ©snek teszi ki hozzĂĄtartozĂłjĂĄt, illetve ha az emberi mĂ©ltĂłsĂĄgĂĄt sĂșlyosan sĂ©rtĂ” magatartĂĄst tanĂșsĂ­t.
    E bĂ»ncselekmĂ©ny megvalĂłsulĂĄsĂĄnak feltĂ©tele az egyĂŒttĂ©lĂ©s, ĂĄm a bĂŒntethetĂ”sĂ©g kiterjed arra az esetre is, ha a sĂ©rtett Ă©s az elkövetĂ” korĂĄbban Ă©lt egy hĂĄztartĂĄsban. A törvĂ©ny lehetĂ”sĂ©get biztosĂ­t arra is, hogy az elkövetĂ”t eltiltsĂĄk a bĂĄntalmazott hozzĂĄtartozĂłval valĂł kapcsolattartĂĄstĂłl. Ilyen ĂŒgyekben az eljĂĄrĂĄs csak a sĂ©rtett indĂ­tvĂĄnyĂĄra indulhat el, a bĂ»ncselekmĂ©ny kĂ©t Ă©vig terjedĂ” szabadsĂĄgvesztĂ©ssel sĂșjthatĂł. SĂșlyosabb esetben a bĂŒntetĂ©s akĂĄr öt Ă©vig is terjedhet Ă©s az eljĂĄrĂĄst hivatalbĂłl kell megindĂ­tani.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player